View Single Post
Eski 14-01-2012, 20:27   #5
feriha
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Gerçekten pişman olmadım) Hepinizin denemenizi isterim.

1 litre sütü 30 gr olduğunu tahmin ettiğim bir dilim beyaz peyniri ezerek yukarıda tarif edildiği gibi süte karıştırdım. Yoğurt makinasında mayalanmaya bıraktım.
Tek fark sütte peynir de oda sıcaklığındaydı. Makinada yoğurt yaparken sütün ılık olmasına ihtiyaç olmamasından yola çıkarak peynir mayalarken de ılıtmadan oda sıcaklığında sütü mayaladım.
Yaklaşık 6 saat sonra kontrol ettiğimde oldukça koyulaştığını görüp buzdolabına dinlenmeye aldım. Süzdürünce yaklaşık 500 gr civarında labne benzeri peynir elde ettim.
İlk tatdığımda birşey anlamadım ama bir süre bekledikten sonra ekmeğe sürülünce lezzeti güzel geldi. Tuzsiz yediğim için tuz ilave etmedim, biraz meksika biberi doğradım.
Labne peynir kullanılan tatlı ve keklerde rahatlıkla kullanılabileceğini hem de ekonomik olduğunu düşünüyorum.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sn. idris şenol a teşekkür ediyor, ikinci tarifi bekliyoruz..

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön