View Single Post
Eski 14-01-2012, 17:13   #3
kılıç
Ağaç Dostu
 
kılıç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 446
Geçen yıl mart ayında uzun zamandır sürüncemede olan miras işini varisler tapuları önlerine koyup metre karelerine ve google daki yerlerine bakıp eşit miktarda bölüştüler .Eşim gayet sakinken bende uykusuz geceler başlamış oldu.

Her gece balkondaki bitkileri ordan alıp oraya zuladaki tohumları çimlendirip bitkiye dönüştürmeye başladım.Zaman geçmeden ne var ne yok diye eşimle köye gittik, ilk seçenek ikinci resim olan harmanlar dediğimiz köye 800 metre uzaktaki bir tepenin üstü dümdüz 4 dönümlük tarla buraya hem ev yapıp hemde büyük bir bahçe yapabilirdik sevindirik olup eve geldim ardık planlarım daha oturdu kağıt kalem alıp hepsinin yerlerini bir kaç kere çizip bozdum.

Aradan zaman geçti fındık zamanı geldi eşim o zaman kızımın nişanlısını alıp köye fındıklara bakmaya gittiler geldiklerinde bana birşey söylemek istediğini düşünmeden hayır demememi istedi ev için başka bir yer beğendiklerini burasının elektrik su ve yol masrafının olmayacağını ayrıca manzarasının çok güzel olup baraja baktığını hafifde engebeli olduğunu burasın çok daha güzel ve masrafsız olduğunu söyledi.
Bu arada fındıklarda çok olduğunu ama 12 yıldır içine girilmediği için böğürtlen tarlası olmuş 2 kio kadar fındık toplayıp gelmişler kalanlarıda orada oturan uzaktan bir akrabaya isterse toplayabileceğini söylemişler.

Bende çok görmek istedim ama hem düğün telaşı hem de rahatsız olduğum için götürmediler.Fındık zamanı geçtikden sonra 2 adam tutup fındıkları temizlettik artık fındıklığa benziyor.
Artık düğünü yaptık fındıklık temizlendi sıra ev ve bahçeye geldi çünkü orada ev yoksa kalacak yer yok kalamacak yer yoksa bahçe yok çünkü eşim servis şöförlüğü yapdığı için günde 3 kere işe gitmek zorunda.

Bu gün yağmur yağış köye gittik ev yapılacak alan ormana dünmüş eşim 2 kişi ile anlaştı orayı temizleyip ağaçları dikenleri kesecekler içinde çok güzel 100 yıllık bir çınar ağacı var onun ellenmemesini bir kaçda erik bırakmalarını söyledik .Ağaçlar kesilince bir dozerle kökler temizlenip sürülüp taranacak inşallah ilkbahara ev için hazır olacak...

kılıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön