View Single Post
Eski 11-01-2012, 17:14   #5
linaada
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-12-2011
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 4
iyi günler arkadaşlar

"memet" çok doğru söylüyor. ilk önce lider olduğunuzu kabul etmeli. önceki köpeğiniz sürünün lideri olduğu için çok ciddi sorun yaratabilir. örneğin; ileride evinize yeni katılacak bir bireyi de kabullenmeyip saldırabilir. lider olduğunuzu anlaması ve liderliği size bırakmasını sağlamalısınız.

bence bunları da yapmakta fayda var...

*her iki köpeği de sürekli yıkayın. kokuları üzerlerinde kalmadığı için biraz da olsun kafaları karışıyor uysallaşıyorlar. artı bir de avantajı var zamanla sizin daha güçlü olduğunuzu anlayacaktır. istese de istemese de onu yıkadığınızı anlayıp boyun eğmeye başlıyor

*aynı anda asla yemek vermeyin. köpekleriniz huzursuz ya da huysuz olur. bir tanesi karakterinden ödün verir(zaten hangisi olduğu belli) diğerinin tüm yaptıklarına boyun eğer(her konuda)

* siz evde değilken asla aynı yerde bırakmayın. sadece siz varken yan yana gelmeliler. her taşkınlıklarında araya girip yüksek ses tonuyla ayırın( ayrı ayrı her ikisine de bağırın) belirli bir süre sonra korkak olan sizin üstün olduğunuzu anlayıp sürü içerisinde kademe atlamak için karakterini ortaya koymaya başlayacaktır.

sonuç olarak "memet" arkadaşımızın dediği gibi liderlik konusunu çözmelisiniz. ama şunu da söylemek zorundayım. her ne yaparsanız yapın birisi diğerinden her zaman korkacak ve kaçacak. zaman zaman ciddi kavgalar edecekler. veterinerlik durumlar oluşabilir hazırlıklı olun(felaket tellallığı yapmak istemezdim) onlar hayvan, doğaları bu, kabullenin ya da tek köpeğe bakın

yazdıklarım sizi karamsarlığa itmesin. zamanla birlikte yaşamayı öğrenirler. sabırla eğitin. bir orta yol bulacaklardır.

benim bir ara 13 köpeğim vardı her gün birileri kavga ederdi. 4-5 farklı tür olmaları sorunu artırıyordu. hiç birisinden de vazgeçemeyeceğim için tek çözüm ayrı yerlerde barındırmak olmuştu.

NOT:terrier cinsleri uysal değildir. hatta bence en saldırgan ve huysuz türdür. boyuna bakmadan 10 katı büyüklüğünde köpeklere kafa tutar; sokakta yürürken her yaklaşan insana havlar

umarım az da olsun yardımcı olabilmişimdir

tarihe bakmamışım konu çok eski
Neyse; belki başka arkadaşlara faydası dokunur


Düzenleyen linaada : 11-01-2012 saat 17:25 Neden: tarihe bakmamışım konu çok eski :(
linaada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön