View Single Post
Eski 09-01-2012, 21:27   #1
idris şenol
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
labne peynir yapalım

labne peynir yapalım)

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar hoşuma giden yemeği bir yerde okuyum ya da tadıyım ilk fırsatta yapmak isterim
Karşı komşumuz trakyanın en güzel insanları birgün kahvaltı için kesik'e benzeyen daha çok labeney benzeyen homejen bir peynir göndermişler, benim çok hoşuma gitti bu tarifi yapıpta bana mesaj yazarsanız 2. başka bir tarif vericem)

labnenin yapılışı
5 kg taze inek sütü
kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynatalım içersindeki su buharlaşsın
ve 40 derece kadar soğutuyoruz (el yakmayacak kadar süt soğsun)
yaklaşık 150 gr beyaz peynir(bildiğiniz herhangi beyaz peynir)
yaklaşık 200gr soğumuş 40 c lik sütten alıp beyaz peynirimizi çatalla eritiyoruz
ve
sütümüzü bu karışımla mayalıyoruz

yaklışık 24 saat kalorifer peteğinin altında ürtü ile bohça şeklinde sarıp sarmalıyp bırakıyoruz
ve 24 saatin sonunda tenceremizi açıyoruz sütümüz pelteleşmiş oluyor
ve tarkyada çendela) istanbulda tülbent bezi tabir ettimiz bezle bu beze yavaş yavaş dökere yüksek bir yere asıp altınada bir kap kuyup yaklaşık 1 saat süzülmesini bekliyoruz(bu süzel suyu atmayın ,,peynir altı suyu ..için)

daha sonra tülbentin içersinden aldığımız labne peynirmizi hafif tuzla tuzlayıp karışım sağlıyoruz
ve içersine çok ince kıydığımız tatlı yeşil biberleri kıyıp karıştırıyoruz
dah sonra dolaba koyup bir gün bekletilip ıhmmmmmmmmmmmmmmmmıh)

HADİ NE BEKLİYORSUNUZ SÜTÇÜYÜ KOVALAYIN
işin espirisi bir tarafa peynir yediğinizi bileceksinzi daha doğrusu ne yediğiniz bileceksiniz

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön