View Single Post
Eski 28-03-2007, 22:38   #9
tourkana
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
merhaba nazaroz,hoşgeldin...
bu tohumların bonsai değil ağaç tohumları olduğunu ve yetiştirmesinin zor ve uzun bir zaman alacağını bilmeni isterim...Bonsai yapmak istersen 3-4 seneden önce herhangi bir budama yapmaman gerekir,aksi takdirde yeterli gövde kalınlığı ve gelişimi sağlayamazlar..
çeviri şu şekilde olabilir....
*****************************
Çimlendirme Bilgileri
1.Adım .(katlama):Çimlenme için tohumların kazınmasını(kabuk soyulması-yıpratma) kolaylaştırmak gerekir.Tohumları 24-48 saat arası sıcak suda ,24 saatte bir sıcak sıcak su değiştirilerek ve soğumaya bırakılarak bekletin.
2.katmanlaşma(karşılığı sözlükte böyle):60 gün odasıcaklığında sıcak katmanlaşma için bekletiyorsun...ortaboy bir fermuarlı naylon torba veya bir kapta nemli yosun-torf içinde yapıyorsun bunu...çimlenmeye hazır olmadan önce 90-120 gün arasında uyku dönemine girmeleri gerekir,uyku halini sonlandırma için tohumları içeren naylon poşetleri buzdolabına koyun..
3.tohumları gömme: artık tohumları dışarda veya saksıda toprağa gömebilirsin..doğal yolu sonbaharda gömmektir.
Bir seçenke daha, tohumları sonbaharda gömerek katlama ve katmanlaşma döneminin doğal yollarla gerçekleşmesini bekler ve doğanın izin verdiği ölçüde ilkbaharda çimlenen ağaçlara sahip olabilirsin..

benim de ingilizcem çok iyi değil ,takıldığım yer bu süreler konusu belki bir kaç yere daha bakıp ona göre bir teknik uygulayabilirsin..
başarılar dilerim..

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön