View Single Post
Eski 28-03-2007, 20:07   #11
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
1. Örtünün kurutulması durumu eğer toprağınızda ayrık türü arsız yabancı otlar varsa ot ilacı ile kururtulması durumuna gidilmelidir. Ot İlacı kullanılacaksa ilacın kuvvetine göre ilacı kullandıktan sonra 15-30 gün arası beklenmelidir. Ancak ilaç bahçe üzerindeki yabancı otlar ve ayrık tam geliştikten sonra atılmalıdır bu da mayıs-haziran ayı demektir.

2. Ot ilacını9n etkisi ortadan kalkmadan rulo çimi sermek sıkıntılı olabilir.

3. İlaç uygulamasından sonra üst tabakada kalan ölü ve canlı ot karışımı doğrudan bellenerek toprağa mı karıştırılmalı ve toprak tesviye edilmelidir.

4. Üst toprak tabakasının sıyrılarak atılması ilaç kullanılmadığı durumlarda olmasında yarar vardır. Eğer üst toprağı atma yoluna fgiderseniz haliyle eksilenin yerine yenisi konulmalıdır. ama genelde bunu ayrık yoksa tavsiye etmeyiz.

5. Taban gübresinden kastım fosfor içeren 18-46 gübredir veya 20-20 veya 15-15-15 gübreden metrekareye 15-20 gr hesabıyla atılabilir.

6. Taban gübresini bellemeyle toprağa karıştırırsanız daha iyidir. Sadece toprağa serpin ve belleyerek toprağa karıştmasnı sağlayın yeterli.

7. Çim serildikten sonra zaten çimi serenler rulo çim üzerine toprakla temasını sağlamak için serim işinden sonra silindirle gerçerler 15 gün üzerine basmazsınız.

8. Son olarak eğer toprağa rulo çim serdirecekseniz çimi serdireceğiniz peyzaj firmasıyla bahçenizin ön etüdünü yaptıraıaık ve danışarak serdiriniz. Bahçenizin durmuna göre en iyi tavsiyeyi onlar yaparlar size...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön