View Single Post
Eski 07-01-2012, 10:11   #11
Harun Parlak
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Cemaleddin bey. benim söylediğim sadece bir fikir vermek illada yapın demedim zaten. Yalnız yapılamayacak anlamı çıkmasın. Meşenin de dutun da sertlik derecesini de çok iyi biliyorum. Dutun köklerini halat gibi sarabilirsiniz ama dalları da meşeden aşşaığı kalmaz. Sizin kökler odunlaşmış olabilir elbet de kolay değil o yöne doğru çekmek. Helezonik oluşu ve ters yönde bir hareket olmaması şansı arttıır. Ters yönde yapılan bir gerilim anında kırılabilir.
Fikrler değişken ve abartılı olabilir buna tamamen karşı çıkmak yerine acaba da demeliyiz diye düşünüyorum. Söylediğim fikirleri ağaçlarınızın üstünde test yapılmasını istemem.
Ama cansız dallarda ve köklerde deneyebilirsiniz.
Taze fasulya örneğine gelince dikkat ettiyseniz 3 gün sonra dedim eğer taze fasulyeyi de kışlık yiyecek gibi güneşde ve ya gölgede tamamen kurutursanız o da en az tazesi kadar hızlı kırılır.
Çok odunlaşmış hat da tamamen ölü çok sertleşmiş 100 yıllık bir meşe odunu bile esnetebilecek yöntemler var bunu da ilerde neden olmasın diyecek arkadaşlar olduğunda açıklarım.

Eskiden bir odaya zor sığan bilgisayarlar şimdi ceplere nasıl giriyorsa söylediğim yüz yıllık meşe odunu da nasıl esnek hale geleceğini tahmin etmek hiç de zor değil aslında.

Ben geçmiş hayatım da mesleğim ve gördüğüm doğru ve yanlış işleri düşündüğümde şimdi görüyorum ki bazı yanlışlar bonsai de doğru hareketler oluyor bazı doğrular da bonsai de işe yarıyor.
Umarım söylediklerim herkese uçuk gelmez. Kolay gelsin.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön