View Single Post
Eski 05-01-2012, 04:22   #68
Doğayla Barış
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2009
Şehir: MARMARİS
Mesajlar: 970
Patara konserindeyiz, caretta kumsallarında çok güzel bir akşam, çocuklar sahnede, hep birlikte caretta caretta şarkımızı söylüyoruz ve ben konuşma arasında çiçekleri bitkileri korumamız gerektiğini gereksiz yere kopartmadan dalında, yerinde sevmemizin daha güzel olacağını söylüyorum, çocuklar da beni destekliyor.
Sahneye patara'da yaşayan bir Fransız doktor çıktı, hiç reklamsız yaptığımız bu etkinlik nedeniyle bizi tebrik edip sabah bahçesinde çay içmeye davet etti. memnuniyetle kabul ettik.
Evi kaldığımız otelin yakınındaydı, kahvaltıdan sonra eşimle birlikte ziyaretine gittik.
Bahçenin bir bölümü aloea vera ile dolu.
Kendisinin şifalı doğal kozmetik yapımında bu bitkiyi kullandığını, esas şifalı olanın bu olduğunu söyleyerek köyde bitki müzesi projemizden etkilendiğini , şifalı bitkiler bahçemize birkaç kök armağan etmek istediğini söyledi. Çok mutlu olduk, teşekkür ettik. Güzel bir sohbet sonrasında elimizde 2-3-4 değişik boylarda aloea fidesiyle otelimize doğru yola çıktık.
Arkamızdan bir çocuk sesi...
" Abla...abla bakar mısın lütfen. Hani çiçekleri dalında sevecektik, sen neden kopardın???"
Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.
Biz minik yüreklere doğa sevgisi tohumunu atmıştık bir gece öncesinde, sabahına tohum filizlenmiş ve hayata tutunmuştu....
Yanımıza hemen bizi yolcu etmek için çıkan Fransız doktor da geldi, sevgiyle önce çocuğumuzu duyarlılığı için tebrik ettik, sonra da bu fidelerin başka bahçeler oluşturmak üzere yola çıkacağını anlattık.
Aynı şekilde duyarlılığını sürdürmesini rica ettik.
Aloea vera bu nedenle bahçemizin öncüsü ve bizim için anlamlıdır.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Doğayla Barış : 05-01-2012 saat 05:23
Doğayla Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön