View Single Post
Eski 02-01-2012, 09:30   #64
seleste
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
TATAR

Evlerde kışlık olarak erişte kesildiğini bilirsiniz. İşte bu erişte hamurun yufkasını, 2 parmak eninde şeritlere kesin. Bu şeritleri üstüste koyun, bıçak marifetiyle kolayca üçgen üçgen kesin. Bu üçgenleri makarna gibi haşlayıp sarmısaklı yoğurt ile karıştırın, En üste kavrulmuş kıyma koyun. Mantı tadında harika lezzetli bir yemektir. Bu yemek şu Tatar yemeğine benziyor :
TATAR YEMEKLERİ: İNKAL

Belki bu yüzden adı Tatar. Aslında Kafkasya nere, Burdur nere. Belki başka bir nedeni vardır.

Burdur'da her evde kışlık olarak kesilip kurutulmuş Tatar bulunur.

Makarna hamurunun yufkasını ilk defa açmayı denediğimiz çağlarda hamur eğri büğrü oldukça, sorun değil bu hamur hemen Tatar kesiliyordu. )

Makarna hamurunu su yerine süt ile yoğurur ve yufkanızı biraz ince açarak ince ince keserseniz harika bir tel şehriye elde edersiniz. Böyle besleyici ve lezzetli bir çorba içmemişsinizdir. Denediniz , ilk etapta o da mı eğri büğrü oldu açamadınız veya kesemediniz mi ? Gene sorun değil : Elinizde ovalayın, kırmızı mercimek büyüklüğünde parçalar elde edin. Ovmaç çorbası yapın. Bu lezzet de harikadır.

Başarısız olma riski yok . Hadi deneyin. : 1kg un, 3 yumurta , su ya da süt. Afiyet olsun.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön