View Single Post
Eski 27-03-2007, 20:15   #9
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster
...Birkaç sorum olacak.
- Üçgülün yonca gibi çok yayılma, zor temizlenme özelliği var mı? Bahçenin diğer taraflarını sarmasını istemiyorum.
- Üçgül kuraklığa pek dayanıklı değil diye okudum. Susuzluk olasılığını düşünerek kuraklığa dayanıklı başka bitkilerle karıştırsak mı?
- Otomatik çim biçme makinesi deyince aklıma geldi üçgülü ne kadar sürede kesmek gerekir?
- Komik olacak ama teyit etmek amacıyla son bir sorum daha olacak; yem bitkilerinin üzerine basılabildiğini varsayıyorum, doğru mu?

1- Üçgülün yonca gibi çok yayılma, zor temizlenme özelliği vardır. Bahçenin diğer taraflarını hatta her yerini kaplar allelopati özelliği ile başka bitkilerin gelişmesini de önler.

2- Üçgül kuraklığa pek dayanıklı değildir evet susuzluk olasılığını düşünerek kuraklığa dayanıklı başka bitkilerle karıştırmak iyi bir fikir olabilir ama zamanla üçgül onlarıda yok edecektir. Ancak aşırı sulamaktansa az su vermek üçgülü yaşatır ve diğer bitkileri yoketmesini de önleyebilir.

3-Üçgülü biçmeyi sizin sulama sıkılığınız belirler. Susuz ortamda bodur az gelişen bitkiler elde edersiniz. Suladıkça da biçme sıkılığınız artar yaz boyunca tahminim normal çimden çok daha az biçersiniz. Yine de susuz bırakmak üçgülü çiçeğe zorlar o da toprağa iyi biçim yapmazsanız tohum atması demek. Kısaca üçgülü çiçeklenme ölçüsüyle biçmeniz gerekir. Çiçeklenme başlangıcında biçim size yarar.

4-Her yem bitkisinin üzerine basamazsınız. Mesela korunga da bir yem bitkisidir ama sap ve gövdesi serttir. Yonca da insan beline kadar büyür.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön