View Single Post
Eski 29-12-2011, 21:54   #97
Kültigin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-12-2011
Şehir: Csaszartoltes
Mesajlar: 140
Değerli üyeler, bu mesaj benim forumunuzdaki ilk mesajım. Forumu çok beğendim, özellikle bu konuyu heyecanla okuduktan sonra üye olmaya karar verdim.

4 yıldır yurtdışında yaşıyorum. Küçük bir bahçem var. 25 metre x 20 metre. Burada mutfağım için sebze yetiştiriyorum. Daha doğrusu yeni yeni öğreniyorum bahçe hobisini. Yaşadığım yer, Macaristan'ın güneyinde küçük bir köy. İklimi aşağı yukarı bizim Afyon'a benziyor. Yazın çok sıcak ve kuru. Kışın ise karlı, yağışlı ve soğuk. Bazı yıllar ısı, 15-20 gün boyunca geceleri eksi 16-18 e kadar düşüyor. İlkbahar ve sonbaharda yağış çok. Bahçecilik köyde yaygın.

Domates yarışması fikri çok heyecan verici doğrusu. Ben de son iki yıldır bahçeme domates ektim. Ancak cinslerini bilmiyorum. Salkım domatesler güzel olmuştu. Bir kaç fide de mini domates ektim. Onlar da eh işte idare eder düzeyde oldular. Tohumdan değil, bahçıvandan kaynaklanan teknik sorunlar ;-)

Arkadaşlar, malesef Türkiye'ye sık gelemiyorum. 2-3 yılda bir ancak. Acaba sizlerden biri, Eskişehir haberinde adı geçen "yürek domates" tohumundan bana posta ile gönderir mi? Yardım esirgemezseniz, minnettar olacağım.

Daha ilk mesajda tohum istemek belki biraz kabalık gibi oldu ama, hoşgörünüze sığınıyorum.

Selamlarımla.

Kültigin

(Mustafa Kemal)

Kültigin Çevrimdışı   Başa Dön