View Single Post
Eski 29-12-2011, 14:05   #8
gülenmelek
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Sevgili yeşillim, maalesef yine devam ediyor sorunum. Yaklaşık 1-1,5 ay önce yine vardı bu durum ama bir süre sonra bitmişti. Şimdi tekrar fakat fazlasıyla başladı. Bu sineği araştırdım internette. Kambur sinek diye geçiyor. Fakat hakkında pek bilgi bulamadım. Larvaya ne zaman dönüştüklerini bilsem bir daha ilaçlama yapıp sineğe dönüşmeden yokedebilirim diye düşünüyorum. Şimdilik bitkiler salonda, diğer odalardan izole edilmiş durumdalar. Hayırlısı artık, ne diyeyim.

Sayın saldikenver, forumda tütün ve külünün bitkilere çok da yararlı bir şey olmadığını okumuştum ama çaresiz kalırsam neden denemeyeyim. Denize düşen yılana sarılırmış. Ben maalesef hangi bitkideki topraktan çıktığını bilmiyorum ki. Siz bunu ne zaman uygulamıştınız, yani aradan ne kadar geçti ? Biz de 1,5 ay gibi bir süre sonra tekrarladı da. Ve umarım sizde tekrarlamaz. Hani derler ya Allah düşmanımın (misal) başına vermesin diye. Ben hiç kimsenin başına gelmesin diyorum.

Sayın odyseey1, bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Ot çıkmasını engellediğini de okumuştum ayrıca. Akvaryumcularda küçük çakıllar satılıyor. Çok faydalı olacağını ben de düşündüm ama şu durumda bile toprağa bakarak bitkinin su isteğini anlayamazken üstü çakıl kaplıyken nasıl anlayacağım

Sevgili Manolya_, teşekkür ediyorum düşüncelerini paylaştığın için. Eşim bahçe toprağı getirmişti bir yerden, gübre de varmış içinde, doğrudur yani. Şu an için toprak değiştirme şansım yok. Nedeni ise henüz tohumlardan çimlenen bitkiler var, yani çok küçükler daha. Onların toprağı ile oynarsam kaybederim. 3'ünü değiştir 2'si kalsın o da işe yaramaz diye düşünüyorum. Yanlış anlayacak ne var Çok da güzel fikir vermişsin. Hepsi yetişkin olsa, zor da olsa denemeye değerdi.

Sevgili emily14, gerçekten şu 10 gündür bezmiş durumdayım, çok zormuş. Tek başıma olsam belki bu kadar önemsemeyeceğim ama 2 çocuk ve özellikle eşim öff dedi mi suçluluk duyuyorum sanki. İnşallah geçecek / geçmesi lazım. Teşekkür ediyorum.

Sevgili SDurul, damdan düşenin halinden yine damdan düşen anlarmış Biri bile kurtulsa çoğalmalarına yetiyor işte. Melanet hayvan diyeceğim ama onun da bir yaratılış sebebi vardır elbet. Bizden uzak dursa keşke Roa Plus dediğiniz, onu bilmiyorum. Bir araştırayım.

Desteğiniz için teşekkür ediyorum, şu an beyaz durumdayım, umutluyum. İnşallah bu durum siyaha dönüşmez.

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön