View Single Post
Eski 27-12-2011, 23:30   #63
ece2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-12-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Merhabalar
Bende her sene sirke yaparim.Bahcemde kokulu uzum var onu kullaniyorum.Oncelikle uzumleri yikayip tanelerine ayiriyorum.Bunlari buyukce bir kovaya dolduruyorum ( ust kisimdan 20cm bosluk birakarak) elimle eziyorum.Uzerine tulbent ortup bekletiyorum.Haftada bir kere karistirip 3 hafta bekletiyorum.Bu surede sirke kokusu mis gibi dagiliyor tabiiki.Sonra tulden yaptigim torbaya dokup sirkeyi kovada bir hafta daha bekletiyorum.Kovayi yuksekce bir yere koyup serum hortumunu icine daldirip bir nefes cekip akmasini saglayarak cam veya plastik siselere dolduruyorum.Rengi berrak tadi sahane sirkenin yapilisi bu kadar basit.
Kalan posayida akan suyun altinda yikiyorum cekirdekler altta kaliyor kabuklar suyla akip gidiyor.Cekirdekleri suzgece alip kurutuyorum ogutucude iyice ogutup gunde bir tatli kasigi kadarini yarim cay bardagi suyla karistirip iciyorum.

ece2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön