View Single Post
Eski 26-12-2011, 13:59   #6
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Ilk fotograftaki, saksida gorunen toprak suyu suzmeyen bir toprak karisimi olarak gorunuyor. Daha sonraki fotograflarda iyi bir karisim saksi icerisine doldurulmus olarak gorunuyor. Umarim su suzmeyen topragi tamamen alip o yeni karisimla doldurmususnuzdur.

Canli olan kismin %25 oldugunu dusunup bu canli kismin kurumus bolgeyi kapatabilecekmi diye soruyorsunuz. Tersi olsa belki olabilirdi yani %75 canli olsaydi uzun bir surede %25 i kapatabilirdi ama bu durumda orasini hicbir zaman kapatamiyacak diye dusnuyorum.

Sakiz ve menengic agaclari uzerinde calismam olmamistir. Havai koklendirmeye nasil bir yanit verecegini bilmiyorum. Bu turlerin en azindan celikle uretimlerine nasil bir yanit verdigini arastirin. Olumlu bilgiler bulursaniz ve az da olsa bir risk alirsaniz havai koklendirme yapabilirsiniz. Yine de ben olsam havai koklendirme yapmam diger olasiliklari gozden gecirirdim.

Kurumus dallari kisaltip kabuklarini soyun ve kurumus dal gorunumu veriniz. Daha sonralari icinize sinmezse o dallari kesebilirsiniz. Ama once budayip sonra keske kurumus dal gorunumu verseydim derseniz geriye donemezsiniz.

Budamak icin agacinizi gozden gecirip orda olmamasi gereken dallari budayiniz.(dallarin nasil dizilecegi bircok yerde forumda yazilmistir) Budamadan once de budaycaginiz dali bir beyaz kagitla ortup agac uzerinde goruntusunu yok ediniz ve agaciniza oyle bakiniz iyi gorunuyorsa budayabilirsiniz. Budaycaginiz daldan emin degilseniz bir sure agacinizi izleyip oyle karar veriniz. Cunku budadiktan sonra geri donemezsiniz.

Ben olsam diger arkadaslarin onerdigi gibi kurumus yerdeki tum kabuklari temizler govde uzerindeki kuru yeri ortaya cikarir agacimi oyle degerlendirirdim.
Yine de karar senin agac senin agacin, bizimkiler sadece oneri.

Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön