View Single Post
Eski 24-12-2011, 19:53   #23
loveflower
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2011
Sevgili memete, Satı Uğurtana, Gukkurta ben de katılıyorum, biz üstümüze düşeni yapıyoruz da,oyunlar hep aynı; sermaye sahipleri ile iktidar sahipleri kendi çıkarlarını her şeyin üstünde tuttukları için sonuç yine onların çıkarlarına hangisi uygunsa o oluyor.

Sermaye sahipleri çoktan ekonomik protesto olmasın diye önlemlerini almak için kolları sıvayıp ve çoktan gerekli düzenlemeleri yapmaya başlamışlardır bile. Onlar 1 günlüğü bırak 1 saatlik kar-zararlarına göre hareket ederler. Vatanmış, milletmiş, ülke onurumuzmuş; hiç biri öncelikleri değil.

Sevgili Sevim.K haklısınız, o bir gecede çıkartıp maaşlarını neredeyse iki katını artırtıkları yasa da aynı zamanda 15 aydır çalışanlar için yapamadıkları düzenlemeyi de (ekonomik yük getirir nedeni ile 15 aydır düşünüyorlardı) sıkıştırdılar, çalışanlara verecekleri cüzzi bir rakam yük getiriyor da milletvekillerinin kendilerine bir gece de yaptıkları emekli maaş zammı getirmiyor mu. Hem de sadece 2 yıl çalışmaları yetiyor bunun için.
Bu arada o kadar çok yasa çıktı ki yeni, hiç bir dönemde bu kadar çok yasa çıkmamıştı. Bugün seminerde değerli bilim adamları hocalarımız hukuk profesörlerinin dedikleri gibi resmen yeni yasa bombardımanına tutulduk.

Üç ana mevzuatımız değişti. 1 tanesi yürürlükte 2 tanesi 2012 de yürürlüğe girecek. Özel yasaları, torba yasaları saymıyorum bile. Hele hele içler acısı Kanun Hükmünde Kararnameleri hiç saymıyorum. Çıkan yasaların hukuki açıdan nasıl olduklarına, esasına hiç girmiyorum. Hukukçu olarak biz bile zor yetişiyoruz çıkan yasalara. Daha bugün usuli yasamız (ki çok çok önemlidir) için sabahtan akşama seminere katıldım üniversitede. Uygulamada bir sürü sıkıntı yaşayacağız.

İnşallah felaket ile sonuçlanmaz.

Sevgili malina, başlığı görünce benim de aklımdan geçmişti burada paylaşmak, siz çoktan taşımışsınız bile.
Saygılar.

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön