View Single Post
Eski 23-12-2011, 22:07   #1526
SerDag
Ağaç Dostu
 
SerDag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 342
Sevgili eb_ru çok haklı. Mutfaktaki bitkisel artıkları direkt saksıya dökmeyiniz. Önce ayrı bir yerde çürütülmeliler. Bunun için forumda kompost hazırlama başlığına bakabilirsiniz. Hava delikleri olan bir sepette mutfak bitkisel gıda artıkları, çay artığı gibi bazı şeyleri biriktirip örneğin bu sepeti balkonda tutarak kompost elde edebilirsiniz. Bu karışıma herşey katılmıyor, tıbbi-kozmetik atıklar gazete kağıtları gibi şeyler katmayınız. Çürüme işlemi tamamlandıktan sonra harca katılmalılar. Sanırım 1-2 ay kadar alıyor. Direkt eklerseniz saksıda çürüyeceklerdir. Nahoş bir koku ve hijyen sorununa neden olabilirler, bitkiye zararlı olabilirler. Bitkiler gıdalardaki her besini bizim sindirmemiz gibi alamazlar. Alabilecekleri forma yani azot ve karbon içeriğine dönüşmüş şeyler verebiliyoruz.


Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:49
SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön