View Single Post
Eski 21-12-2011, 12:30   #14
Kaderga
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-12-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 34
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 Mesajı Göster
... konteyner koymak için herhangi bir izne veya ruhsata gerek yok...
Ne yazık ki bu doğru değil. Keşke öyle olsa. Zira ben de bütçeme uygun bir arayış içindeyim.
Konuya Türk Hukuk Sitesi'nden bir cevap:
"Bir yapıya elektrik su bağlanması için o yapının bina kullanma izni almış olması gerekir. Konteyner, müteharrik olsa da, İmar Kanunu'nun yapı tanımına uymaktadır. Ve eğer içinde oturulacaksa İmar Kanunu'nun bina tanımına uymaktadır. Elektrik-su tesisatı projeleri olmaksızın ve İmar Yönetmeliği'ndeki koşullar denetlenmeksizin konteyner içinde oturulamaz. Bu denetleme ise ancak yapı ruhsatı almakla ve daha sonra yapı kullanma izni almakla olur."
Bkz. prefabrik konteyner için imar durumu nedir?

Bir başka sitede aynı tartışma:

"SORU: İl Özel İdaresi yetki alanında bulunan bir parselde, 3 metreye 7 metre ebatlarında 21 m karelik bir konteyner partsel sahibince arsaya yerleştirilmiştir. Daha sonra parsel maliki Elektrik Bağlatmak üzere ilgili kuruma müraacat ettiğinde İlgili kurum Türk Ceza Kanunun 184. madesi kapsamında Elektrik bağlayabilmek için Yapı KUllanma Belgesi istemektedir. Bu kapsamda vatandaşca ve idarece yapılması gereken işlem nedir?

CEVAP:
Öncelikle 3194 sayılı İmar Kanunun 5. Maddesin de tanımlar başlığı altında;

'Yapı: Karada ve suda, daimi veya muvakkat, resmi ve hususi yeraltı ve yerüstü inşaatı ile bunların ilave, değişiklik ve tamirlerini içine alan sabit ve müteharrik tesislerdir.' şeklinde tanımlanmaktadır.

Bu tarifte geçen müteharrik kelimesinin Türk Dil Kurumunun Büyük Türkçe Sözlüğündeki anlamı "Hareketlidir". Dolayısı ile Konteyner da Yapı tanımına girmektedir."
Bkz. Konteyner

Kaderga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön