View Single Post
Eski 21-12-2011, 10:38   #42
eflone
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 85
Bir buçuk gündür küçük bir hasatla solucan gübresi yapmaya çalışıyordum. Sabah okula gitmeyince mucizevi şeylere şahit oldum.

Bir buçuk günden fazladır suda 'demlenme'sini beklediğim kompost çayını kullanmak istedim. Hava borusunu kaldırdığımda gözümden kaçmış bir yavru solucan gördüm. Sanırım içeri kaçan bir kokondan çıkan son yavruydu. Başta çok üzüldüm öldürdüğüm için. Ama ölmüş bir solucana benzemiyordu. Gayet sağlıklı görünüyordu. Hemen ortamdan aldım ve hareketlenmeye başladı. Mutluluğum kayda değerdi. Hemen diğer solucanların yanına kutuya koydum. Anında toprağa doğru hareketlenip kayboldu.

İşte tam bu arada koyu bir kokonun üzerinde hareketlenmeler gördüm. Zaman bu zamandı solucan doğurtacaktım Belki daha önce diğer kardeşler kokonu terk etmişlerdi, ama kalanlardan tecrübe edebilirdim solucan çıkartmayı. Bir tek solucanın çıkmasını beklerken, elime aldığım kokondan hafif masaj hereketleriyle sağlıklı dört yavru solucan çıkartabildim İnanılmazdı. Hemen bütün deneyimi kamerayla kaydedebildim. Bir kısmını sizinle paylaşıyorum:

Name:  agaclar52.jpg
Views: 1844
Size:  23.5 KB
Name:  agaclar53.jpg
Views: 2116
Size:  25.2 KB
The Little Worm is Hatching - YouTube

Değerli yorumlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum.


Düzenleyen eflone : 21-12-2011 saat 19:26
eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön