View Single Post
Eski 20-12-2011, 11:10   #7
menekşecibaba
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Minyatür Afrika Menekşe

Minyatür Afrika Menekşeleri hiçbir kimyasal büyüme geciktiricileri kullanılmadan doğal olarak küçük gelişen afrika menekşeleridir.Rengi, çiçek formları, yeşillik türleri , dikkat çekici çeşitlilikleri Standart menekşeler gibidir. Zaman içinde olgunlaştıklarında, minyatürler 15 cm e kadar büyüyebilirler.Minyatür Afrika Menekşelerinin bakımı , daha büyük standart türlerin bakımlarıyla hemen hemen aynıdır, tek fark boyutudur. Minyatürler in biraz daha fazla ışık ve su ihtiyaçları vardır. Doğal ya da yapay ışık la yetiştirilirler ve büyük saksılara asla koymamak gerekir.
Bakımında dikkat edilmesi gereken hususlar kısaca şunlardır.
1-6-7 cm çaplı saksılara dikilmeli.
2-İyi drenajlı menekşe toprağı karışımı kullanılmalı.Biraz daha fazla perlit kullanabilrsiniz.
3-Ayda iki kere azar miktarda gübrelenmeli, veya normal gübrelemeden 4 kat daha az seyreltilmiş şekilde her sulamada verebilirsiniz.Gübrelemede fosfat oranı yüksek tutulmalıdır. Oran 5-40-17 gibi.
4-Sulama toprağın üstünün kuruluğu hissedildikten sonra yapılmalıdır.Oda sıcaklığında klorsuz 24 saat dinlendirilmiş su kullanılmalı.Asla vıcık vıcık suda bırakılmamalıdır.
5-En iyi büyüme ve çiçeklenme için direk güneş ışığına maruz kalmayacağı bol ışıklı bir ortamda (güneye bakan bir pencere kenarı olabilir) tutulmalı , sabah fersiz güneş görmesi en idealidir.
6-Sıcaklık 16-24 derece arasında en ideal büyüme gelişme ortamıdır.Nem yüzde 40 oranında idealdir.
7-Çevrelerinde yaprakların başka bir şeye değmeyeceği kadar bir boşluk olmalı.
Standart lara göre daha çok budanmaya ve sararan yapraklarının temizlemesine muhtaçtır.

Eklenen Resimler
 
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön