Zeytin yaprağını mutlaka çay olarak kullanmak isteyeceklere öneriler:
Kullanılacak yaprakların tarım ilacı ile hiç bir zaman temas etmemiş ağaçlardan toplanması gereklidir;
Yapraklar güneş doğmadan toplanmalıdır, çünkü güneş gören yaprakların stomaları (gözenekler), kapanır ve çay yaparken içindeki özü dışarı bırakmaz;
Taze toplanmış yapraklar içinde 80 dereceye kadar ısıtılmış su olan çelik bir kap içinde 12 saat tutulur;
Sürenin sonunda su süzülür ve soluk yeşil renkli sıvı (çay) içilmeye hazırdır.
Bir tutam zeytin yaprağını 100 derecede 5-10 dakika kaynatarak, sadece, yararlı maddelerini denatüre edebiliriz; çok yanlış bir yöntemdir!
SONUÇ: çay yaparken zeytin yaprakları hiçbir zaman haşlanmamalıdır.
Zeytinistasyonu - Kullanılışı