View Single Post
Eski 16-12-2011, 08:52   #3
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Zeytin yaprağını mutlaka çay olarak kullanmak isteyeceklere öneriler:

Kullanılacak yaprakların tarım ilacı ile hiç bir zaman temas etmemiş ağaçlardan toplanması gereklidir;
Yapraklar güneş doğmadan toplanmalıdır, çünkü güneş gören yaprakların stomaları (gözenekler), kapanır ve çay yaparken içindeki özü dışarı bırakmaz;
Taze toplanmış yapraklar içinde 80 dereceye kadar ısıtılmış su olan çelik bir kap içinde 12 saat tutulur;
Sürenin sonunda su süzülür ve soluk yeşil renkli sıvı (çay) içilmeye hazırdır.

Bir tutam zeytin yaprağını 100 derecede 5-10 dakika kaynatarak, sadece, yararlı maddelerini denatüre edebiliriz; çok yanlış bir yöntemdir!

SONUÇ: çay yaparken zeytin yaprakları hiçbir zaman haşlanmamalıdır.
Zeytinistasyonu - Kullanılışı

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön