View Single Post
Eski 26-03-2007, 00:54   #19
aer
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 342
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hüseyin suat duman Mesajı Göster
Yıllar önce Kastamonu'da Azdavay ile İnebolu arasında, üç dört saatlik bir yürüyüşle ulaştığım, yaklaşık 1200-1400 rakımlı bir yaylada, orman kenarında rastladığım ve yediğim bir ahududunun tadını hala unutamadım! İnanılmaz ve çok yoğun bir şekilde, minik orman çileklerinin aromasını ve tadını içeriyordu, hatta orman çileğiyle doğal melezleme mi yapmış acaba diye saçma bir düşünce bile aklımdan geçti! O bölgede iki yıl görev yapmama ve oldukça gezmeme rağmen bir daha o aromayı ve tadı, ne Kastamonu'da ne de Türkiye'nin başka bir yerinde bulamadım.
Gidip arayalım mı? Ne diyorsun sevgili Halit Togay...
Sn.Hüseyin Suat Duman..
Ben de o bölgede görev yaptım ve Bartın -Karabük yolunda satın alıp yediğim orman çileğinin (adı doğruysa..yabani çilek) tadını hala anımsarım..
Unutulmaz bir lezzet ve aroma içerir..
O bölgeye gidecek varsa Haziran ayının başlarında bakınsın derim, belki bulur..

aer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön