Konu: Limon
View Single Post
Eski 14-12-2011, 08:32   #81
bayrakeri
Yeni Üye
 
bayrakeri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 7
Limon ağacımda yabanileşme

Herkese merhaba,

Bundan dört yıl kadar önce aldığım bir limon ağacım var. Fide olarak aldım ve satıcı aldığım zaman yaklaşık 2-3 yıllık olduğunu söyledi. Daha evvel zeytin kadar limonlar yapıp döküyordu. Aldığımdan beri ihtimam gösterdim (O vakitler üye olmasam da forumun emeği çok). O da sevgimi boşa çıkarmadı ve bu sene bana 4 adet limon hediye etti.

Fakat dört ay kadar evvel fark ettim ki dallardan birinde bir yabanileşme söz konusu. (Tam olarak bu tabir kullanılmıyorsa özür dilerim lütfen acemiliğime verin). Yabanileşmenin başladığı yeri 3. fotoğrafta halka içine aldım.

Dallardan birkaçı hiç görmediğim bir hızla büyüdü ve dallarda diken oluştuğunu gözledim. Yaprakları da diğer limon yapraklarına benzemiyor, boğumlu bir yapıları var ve diğerleri gibi limon kokmuyorlar.

Ağacım saksıyla birlikte iki metreye kadar ulaştı bir anda. Oysa yazları açık, kışları kapalı balkonda duran bir ağaç için benim onu ufaltmam gerekiyor. Durum böyle olunca sizlere birkaç sorum olacak:

1. Yabanileşmeden budama ile kurtulabilir miyim?
2. Ağaç aldığımda aşılıydı tekrar aşılatmam gerekir mi?
3. Budama için forumdaki bilgileri okudum ama yine de bilen biri fotoğraf üzerinde gösterebilir mi? (Daha önce hiç yapmadım yanlış yapmaktan çekiniyorum).

Şimdiden ilgisi için herkese teşekkürler

Eklenen Resimler
     
bayrakeri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön