View Single Post
Eski 13-12-2011, 17:07   #4
Yakup
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2009
Şehir: Balıkesir /Bandırma
Mesajlar: 336
Bazı belirsizlikler var

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi copur_09 Mesajı Göster
Sayın Yakup, kovan altlarında araba lastiği çok pratik ve uzun vadeli bir çözüm. Lastiğin eğim verilen ön kısmının altında büyükçe bir delik açarsanız içinde su birikmez. İçinde biriken su, yaprak vs. birleşince pis bir koku oluşuyor. Bir de lastiklerin iki yanından ucu kıvrık çivi çakarak kovanı kapağı ile birlikte bağlarsanız hem kovanın devrilmemesini hem de kovan kapağının rüzgarda uçmamasını sağlarsınız. Kolay gelsin. Selamlar.
Sn. copur_09,
İlginiz için teşekkür ederim. Yazdıklarınız zaten yapıldı. Esasen, tartışıyoruz. Havaların sonbaharda bozuk gitmesi mi, varoa mı yoksa başka bir neden mi buna sebep oldu diye.
Bu sene, çok iyi başlamıştı. Şubat-Mart aylarında arılarımı bölüp, iki ay bakıp satsaydım, her halde 50-60 kovan arı satardım. Mayıs ayından sonra ise işler tersine döndü. Alttan havalandırma yapacam derken bunun risklerini ve olası etkilerini de gayet iyi öğrendim. Sizin oralar biraz sıcak. Bandırmada Haziran ayından önce kovan altlarını açmam. Hatta sadece ayçiçekte hava sıcak ve akım yoğun ise açmayı düşünüyorum.
Hayırlısı olsun inşaallah.
Adama demezler mi, önce arın kıştan çıksın, sonra zeytinle, cevizle uğraş diye..
Selamlar


Düzenleyen Yakup : 13-12-2011 saat 17:08 Neden: harf düzeltmesi
Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön