View Single Post
Eski 13-12-2011, 01:34   #450
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ERKO Mesajı Göster
Sn.Halil Önen,
Hızlı cevabınız için teşekkürler.Nisan başında,önceki yazınızdaki önerilerinize göre Kaolin kili ve gülleci bulamacını,bunlara ilaveten mebor 5 uygulamayı planlamıştım.Bu karışımın uygulamasını mart ayına'mı kaydırayım? Yoksa martta sadece gülleci bulamacını uygulayıp,nisan başındaki programı devam ettireyim?Haziran ve sonraki aylardaki programlarınız aynen uygulanacaktır.
Saygılarımla.
448. iletiyi Zeytin pamuklu koşnili için yazmıştım.

İlaçlama için aylara takılı kalmamak gerek. Hastalık belirdiğinde_ başladığında_ kullanmak gerek. Gözleme göre atmak daha iyi ve ekonomik.

Ama zeytinlerde dal kanseri varsa ya da tehlikesi varsa mutlaka budamadan hemen sonra Etidot67 ya da Gülleci bulamacı atılmalı. İsterseniz bunlara kaolin de karıştırabilirsiniz. Tutunmayı sağlıyor etkisini yükseltiyor.

Artık Mebor 5 kullanmayacağım. Yerine Etidot67 kullanacağım. Yaprak tahlilinde çinko, bakır eksikliği çıkarsa belki Mebor5 kullanırım.

Kaolin kili zeytin kabuklu bitine etkili değil. Bunu yaşadık. Kaolin kullanılacaksa mutlaka gülleci bulamacına karıştırılmalı. Kaolin yoksa Gülleci bulamacı tek de kullanılır. Gülleci bulamacı Zeytin kabuklu bitine, zeytin uc _tırtılı_zararlısına, zeytin sineğine,Zeytin güvesine, Zeytin halkalı lekesine ve zeytin kırlangıc böceğine etkili. Bunları gördük.

Sadece zeytin pamuklu bitinde iyi sonuç alamadık. Çiçekte olduğu için atmaktan korktuk. Çiçekte deneme yaptıklarımızda pek olamadı.

Gülleci bulamacının Zeytin kara koşnili ve Zeytin Pamuklu koşnili önleyeceğine inanıyorum. Bizde bu hastalıklar olmadığı için tecrübe edemedik.

İlaçların _ ve gübrelerin_ içine fazla boğulmamak gerekiyor. Bu maliyeti arttırıyor.


Bana sorarsan formülüm açık ve net:

Konu zeytinse;

1_ budamadan hemen sonra Gülleci bulamacı ya da etidot67 kullanırım. Belki ikisini karıştırırım.

(Bu budama sonrası hastalıklara yakalanmasın diye... Zaten dal kanseri tehlikesi varsa bu önler.

İşte Mart, Nisan ayları bu uygulama ile kaplama yapılırsa Zeytin kara koşnili ve Zeytin Pamuklu koşnili _ %2 gülleci bulamacı_ bu hastalıklar da olmaz diye düşünüyorum.)

2. Diğer uygulamaları hastalık başladığında _ gözlemlerim_ uygularım. Belki 'o' hastalık olamayacak. Neden boşuna atayım.

Ama şu bence çok önemli;

Gülleci bulamacı ve Etidot67 kış sezonunda _ ocak, şubat, mart ve Nisan aylarının hangisi ise_ mutlaka 2 kere kullanacağım. Hemde ağaçların her yerine ve toprağa...yağmurlarla işlemesi için.

Çünkü atılanlar aynı zaman da gübredir. Bu tüm meyve ağaçlarında uygulanabilir. Hem ilaç hem gübre ve hem de çok ucuz... bundan daha iyi bir uygulama düşünemiyorum.


Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön