View Single Post
Eski 12-12-2011, 14:07   #9
Ali Türk
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-06-2010
Şehir: Kocaeli/Gebze
Mesajlar: 2
Ülkemiz çok değişik iklim koşullarına sahip. Arıcılıkta ne yaptığımızı bilmek zorundayız, kek niçin verilir, şurup niçin verilir bilmek lazım.
Bu yazının devamında benim yıllar öncesi yazmış olduğum kek ile alakalı yazı zaten var.

Kek kurak zamanda arıların geri gitmemesi için verilen ürünün adıdır, yani arıyı kekleyip, işlerin yolunda olduğuna inandırıyorsunuz, işçi arılar ve ana arı mevsimin çok iyi olduğunu düşünerek tüm işlerini devam ettiriyor. Arıları kurak dönemde keklemez isek arılar önce yavru faaliyetini durdur, bu durumda kovan içindeki nüfus zincirinde kopmalar olur. Kolonilerin sağlıklı olabilmesi için koloni içinde her yaştan işçi arılara ihtiyaç vardır.

Olayı doğal haliyle düşünmek gerekirse, dağlarda, mağaralarda ve ağaç kovuklarındaki arı kolonileri hayatlarını nasıl devam ettiriyorlarsa o durum izlenmeli. Kış gelmeden bahsi geçen koloni balını polenini depoluyor ve kış salkımana giriyor. Arıcılarda kış gelmeden arıların nüfusunu artırmak için kek vermeli, kışa girmeden ihtiyaç var ise bal stoklarını tamamlayıp kışın arılara hiç bir şey vermemeli.

Arıcılıkla ilgili, görüş ve tecrübelerimizi, yazılarımızı ve videolarımızla başta arıcılık forumunda olmak üzere paylaşıyoruz.

Arıcılık Bilgi Paylaşım Forumu - Anasayfa


Arıcılık videolarımızın toplandığı siteler ise.

Ali Türk (Ali_Turk): Dailymotion üzerindeki videoları


alicik1964's Channel - YouTube


Arıcılıkla ilgili yüzlerce video arşivim yukarıdaki adreslerde.

Ali Türk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön