View Single Post
Eski 12-12-2011, 13:33   #60
papalina
Yeni Üye
 
papalina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Androza Mesajı Göster
Ben,bu konuda bahsedilen bitkilerin gücüne inanıyorum.Bu konuya yakın anlatımda bulunan bir kitap okumuştum ve bitkilere bakış açım değişmişti.
Kitapta özetle, saksı değişimininin ve fide ekiminin gece yapılması gerektiğini çünkü bitkinin enerjisinin gece köklere indiğini ve daha az zarar gördüğünü yazıyordu.Tabi
ruhani olaylardan korkanlara bu kitabı tavisiye edemem ama her bitkinin onlardan sorumlu olan doğa ruhu olduğunu ve onlarla iletişime geçip bitkiyi daha iyi yetiştirebileceğimizi anlatıyordu.

Kitabı merak edenler için link ekliyorum.Bence mutlaka okunması gerek.
Bitkilerin Gizemli Gc - M. Small Wright - tesi Yaynlar - kitap - ilknokta.com
Son satırlar kesinlikle doğru. Ben KÖK CANLANDIRMAK diye bir şifa çalışmasına katılıyorum. Bu çalışmada doğa ruhlarından haberdar olduk. Kesinlikle varlar. Ve aslında büyük bir bilgi hazinesi yatıyor ama biz çok uzakta olduğumuz için artık doğaya, keşfedemiyoruz. Herhangi bir canlıyı öldürürken özür dilemek gerekiyor(mecbur öldürüyorsak böcekleri falan) Onları koruyan ruhları gerçekten hesap soruyor sonrasında, ya da enerji bazında bizi engelleyebiliyorlar. Orman katletlmek korkunç, bunu yapanın tüm soyu cezalandırılıyor. Üstelik ormanların eşleri de olabiliyormuş, eş ruh gibi bir nevi. Eğer geçmişte yaptığımız bu tür hatalar varsa, hemen özür dilemeye ve bir daha yapmayacağımıza dair sözler vermemiz gerekiyor. Ve de gelecek kuşaklara doğa bilgisini aktarma sözü tabi ki. Kaç şifa çalışmasında doğa ruhlarından özür dilenmesi gerekti. Ve haklılar tabi ki.

Bunun dışında ben çeşitli kere, bitkilerimin duygularını hissettim. Uzun süredir sürekli böceklenen ve can çekişen bir çiçeğimin en son yanına gittiğimde gözlerimden yaşlar geldi, ağlamak istedim ki öyle bir duygum o anda yoktu. Onun hissiydi bu acı çekiyordu.
Veya yaklaştığınızda çok yoğun sevgi hissi geliyorsa içinizden, belki bitkinizin sevgiye çok ihtiyacı var.
Ayrıca şunu farkettim ki, bizim duygularımız da bitkilerimize saldırabiliyor. Sıkıntıdaki bitkilerimin benim duygularımdan etkilendiğini farkettim. Yani içinizde kendinize zarar veren bir duygu-öfke, suçluluk-varsa, aynı etkiyi birebir bitkinin kendisinde görebiliyorsunuz. Durum direkt yansıyor.

papalina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön