View Single Post
Eski 09-12-2011, 15:18   #26
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Sayın Serpent,

Yazdığınız mesajları okuyunca ilk önce şaka yapıyorsunuz sandım...

Üsten hava girişli kurutma sistemlerinin çalışma prensibi ev ısıtmasında, profesyonel kurutma makinalarında kullanılıyor. Çalışmasında bir problem yok. Bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışayım.

Üsten hava girişli kurutma sistemleri hava akımı ile kurutma yapar. Güneş panelinde ısınan kuru hava kurutma kasasına üsten verilir. Hava sıcaklık düştükçe aşağıya inme eğilimi gösterir (bacanın çekiş gücü de yardımcı olur); gıdalardaki nemi alıp daha soğuyarak alttaki kanal/baca yardımıyla (pasif ısıtma örneğin koyu renk baca kullanarak) nemli hava dışarıya atılır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serpent Mesajı Göster
...
Makalede nemli ve serinleyen havanın aşağıya çökeceği söyleniyor. Bu nemli hava için yanlış, serinleyen hava için doğru.
...
Yeterli bilgiye sahip değilim ama bildiğim kadarıyla birbirlerine göre
- Sıcak hava hafif / Soğuk hava ağır,
- Nemli hava hafif / Kuru hava ağır,
- Kuru ve sıcak hava hafif / Nemli ve soğuk hava ağırdır.

Vantilatör kullanımından bahsetmişsiniz. Üsten hava girişli kurutma kasalarında vantilatöre gerek olmadan (doğru tasarım ve doğru konumlandırma yaparak) pasif ısıtma ile hava çıkışı sağlarsınız. Bildiğim kadarıyla sizin bahsettiğiniz vantilatör ev ısıtma sistemlerinde kullanılıyor.

Son mesajınıza gelirsek:

Makale farklı sitelerde mevcut. Adresini verdiğim site wikea sitesinden orjinal dökümanı almış.

Wikea sitesinde herkes değişiklik yapabilir. Bu makalede pek çok değişiklik isim kullanılarak yapılmış. Üsten hava girişli kurutma sistemlerinin çalışma prensibini anlatan bölüm ise isimsiz bir kullanıcı tarafından çıkarılmış. Üstelik altdan hava girişli kurutma sistemlerinin dezavantajlarının anlatıldığı bölüm de çıkarılmış.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serpent Mesajı Göster
...
Demek ki birileri videoda gözüken kişileri yanıltmış ve üstten sıcak hava alan bir kurutma sandığı yapmaya yönlendirmiş.
Kim yanıltıyor acaba?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serpent Mesajı Göster
...
Her ne kadar kurutma şartlarını bilmiyorsak da son videodaki kişi eriklerin 3 günde kurutulabildiğini söylüyor. Bence bu uzun bir süre.
...
Erik şimdiye kadar hiç kurutmadım; umarım siz kısa sürede başarılı bir kurutma yaparsınız. Daha kısa sürede kuratacağım diye erikleri pişirmeyin veya dış yüzeyi hızlı kurutup içinin yaş kalmasına olanak vermeyin.


Düzenleyen üzüm : 09-12-2011 saat 16:06 Neden: Yazım hatası
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön