View Single Post
Eski 08-12-2011, 11:56   #686
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
...
Ne kadar doğru bilmiyorum ama çok da vitaminli bir meyve diyenler var.
"İştah açıcı özelliği olan hurmanın, ağacının kabuğunun da sıkıştırıcı etkisinden ötürü kanamayı durdurmakta kullanıldığı söyleniyor. Genellikle öksürük kesici, kanamayı durdurucu, bağırsak gevşetici, besleyici ve mideye yararlı olan meyvenin özelliklerinin olgunluk derecesine göre değiştiği belirtiliyor. İyice olgunlaşmış meyve çiğ yendiğinde bağırsak gevşetici olarak ve hemoroid tedavisi için kullanılırken pişirilerek tüketildiğinde ishale iyi geliyor. Kurutulmuş olgun meyve solunum yolları şikayetlerinde, toz haline getirildiğinde ise kuru öksürük tedavisinde kullanılmaktaymış. Ham meyvenin suyu ise hipertansiyon tedavisinde yararlı oluyormuş. Yeşil olarak toplanıp yapraklarla birlikte saklanarak olgunlaştırılan meyveler çok tatlı olduğu gibi ateşi düşürüyor ve bunun yanı sıra alkol bağımlılığı ve özellikle yumuşak doku iltihaplarının tedavisinde kullanılıyormuş. Dilimlenerek gündüz güneşe gece ise çiğe maruz bırakılan meyvenin yukarıdaki tedavilerin yanı sıra parazit düşürücü olarak da işe yaradığı belirtiliyor. Çiçeğinin sapı ve çiçek zarfı öksürük ve hıçkırığı geçirmekte kullanılıyormuş.
...
içerdiği demir nedeniyle kansızlık tedavisinde kullanıldığını söyleyenler de var. Ayrıca Çinlilerin binlerce yıllık deneyimleri bu meyveyi yalnızca ateş düşürücü ve akciğer temizleyici olarak kullanmakla sınırlı kalmamış, Çinli kadınlar taze dilimleri ciltlerini nemlendirmek ve güzelleştirmek için de kullanmışlar.
...
"

Hurmayı kurutsakda mı saklasak 2/12/2007

Olgunlaşmış hurmadan cevizli kek de yapmayı ihmal etmeyin, çok şaşıracaksınız

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön