View Single Post
Eski 25-03-2007, 00:00   #13
hüseyin suat duman
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-02-2007
Şehir: şile istanbul
Mesajlar: 38
Sebahattin bey,,
Kastamonu'dan Şile'ye kadar olan bölgede, köy pazarlarından satın aldığım ve bir kaç defa da topladığım, ÜVEZ adıyla satılan meyve, çok daha farklı bir tür ve tadı da çok farklı diye biliyorum. Gerçi üvezde, osuruk hurması gibi son derece buruk bir tada sahip ( Buruk kelimesini en iyi anlamanın yolu, tam olgunlaşmamış bir üvezi yemeye çalışmaktır! Hele sakın ola ki yutmaya kalkışmayın, resmen boğazınıza yapışır kalır! ) ama aroma ve lezzeti çok daha farklı. İyice olgunlaşmış bir üvezin tadını tarif etmek oldukça zor, en yaklaşık tarif şu olabilir; tam olgunlaşmamış hafif buruk bir mangonun, şeftalimsi aromasını azaltıp, biraz armut, ahlat ve alıç aroması eklersek, sanırım üvezin tadı hakkında bir fikir yürütebiliriz.
Sevgili Mine Pakkaner, umarım uvezin tadını biliyorsunuzdur! Ve sevgili Halit Togay, umarım uvezin resmi galerinizde vardır!

hüseyin suat duman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön