İki senedir bir bahçeye sahibim. Hafta sonları gidebildiğimden her yetiştirdiğim bitkinin gelişimini görmek için hafta sonlarını iple çekiyorum.
Elimden geldiğince tüm sebzeleri yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen sene ilk senem olduğu için değişik çeşit azdı. Neler ektiğimi "Sebze bahçeme neler ektim?" başlığında yeri geldikçe paylaşıyorum.
Bu sene yer fıstığı, yer elması, patates, 1 metrelik kabak bunlardandı. Öğrenmek, üretmek çok güzel ve beni çok mutlu ediyor.
Bu başlığı açarken dileğim; bu sene ilk kez deneyimlediğim
"SPAGETTİ KABAK" sizler tarafından tanınsın ve Türkiye'de pazarlarda diğer sebzeler arasında yer alsın. Bu sebze kadar tanımaktan keyif aldığım bir sebze henüz olmadı. Ben bu kabak tadı vermeyen kabağı çok sevdim.
İnternetten tohumlarını aldığım bu kabağı bahçeme 3 kök ektim. Biri olmadı 2 kökten toplam 3 kabak alabildim.
Sizlerden de sebze yetiştirmeye ilgi duyanların edinmesini tavsiye edeceğim bu kabak 2. Dünya savaşı yıllarında Avrupa'da en çok tüketilen sebzeymiş. Serin ve karanlık bir yerde 6 ay kadar dayanabiliyormuş.
Bulduğum linklere göz atın isterseniz.
Yemek tarifleri burada:
Spagetti kabak yemekleri
İsviçre'de yaşayan bir Türk hanım harika paylaşımlarda bulunmuş. Okumanızı tavsiye ederim.
Ayrıca Konya'da da yetiştiren bir beyle yapılan röportajın linkini de ekliyorum.
Doğayı Keşfederken: Sonbahar Kabaklari ve genel olarak kabakgiller'e bir bakis (Cucurbitaceae)
Makarnaya alternatif kt: Makarna kabak | MEMLEKET- Gnlk Yerli Gazete - Konya haber - Mevlana diyarnn haberleri
Bir tek aşk: Spagetti kabağına devam