Konu: Kefir
View Single Post
Eski 02-12-2011, 09:08   #376
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
En çok yapılan hatalardan biri sütü yoğurt mayalamadaki süt ısısına çıkarıp kefir mayalamak.

Kefir mayası bu sıcaklığı sevmiyor ve maya sıcakta bozulup sümüksü kıvamda kefir oluşturuyor.
Ben soğuk sütle mayalıyorum 2.günün sonunda oda ısısında yoğurt gibi oluyor.

Eğer tüketemiyeceksem , üstünde küf olmaması için olduğu gibi buzdolabına bırakıyorum 3 hafta bile bozulmadan kalıyor, daha uzun süreleri de deneyeceğim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön