Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel
Yanlış anlamışsınız , iğrençleşmemek için böyle bir kıyas yaptım, ama madem icap etti, eski yaptığım kefir beyaz ve sümüksü kıvamda uzayan bir ne katı ne sıvı maddeydi. Markettekini de pek sevemedim.
Ama şu an mayaladığım kefir çok güzel
|
Benim kefirim de geçen günlerde tarif ettiğiniz gibi sümüksü yapı aldı, kokusunda kötüleşme yoktu, üzeri küflenmemişti. Sanırım buzdolabında sütün içinde tuttuğum süre biraz uzayınca böyle oldu. Bazen yoğurt mayalarken de başıma benzer durum geliyordu, nedenini bilmiyorum.
Kokusu güzel ve küf oluşumu olmadığı için kefir tanelerini süzgeçte iyice yıkadım, su dolu kavanoza koyarak bir kaç kere çalkalayıp boşalttım, uzayan yapı iyice kaybolunca az miktar süte koyup buzdolabına kaldırdım, iki günde bir sütü değiştirdim. Bir hafta boyunca oluşan kefiri kullanmadım, dışarıda son mayaladığım gayet normal oldu, bundan sonrakileri kullanacağım. En çok ekmek yapımında kullanıyorum.