Tüm kabuklu bitlere çözüm
Değerli kaktüs sever arkadaşlarım.
Koleksiyonler’in başındaki bir bela olan kabuklu bitin resimlerle kendimce anlatmak istedim Burada cellin arkadaşımız gibi çok güzel anlatımlar mevcut tabi
Çünkü benim koleksiyonumda resimlerdeki den daha’da ufak leke kalıntısı bile o kaktüsün koleksiyonumdan uzaklaştıracağım anlamına gelir.
Ben çeşitli seralarda bu hastalığı raslıyorum ama aylar sonra tekrar gittiğimde bu hastalığın etrafındakilere yayıldığını görüyorum. İkaz etmeme rağmen aslında pahalıda değil ilaç bir üretici için 30 40 tl civarı sanırım şimdi
Satıcıların deyimi şöyle bir şey yapmanıza gerek yok. Her bitkinin gövdesinde oluşabilen lekeler yanıtını duyarsınız aslında bir yandan doğrudur ama bu bit bitkiye öldürmüyor uzun yıllar boyunca satıçılarda öylecide satışa koyuyorlar o bitkileri
Şimdi örneklerle anlatayım üç çeşit kaktüs var ayrı türler üzerindeki kabuklu bitlerle birlikte
Bu bitkiler klasik sitede de olan sigara, bulaşık deterjanı uygulanmış ama sonuç başarılı sayılmaz zaman zaman durmuş ilerlemeleri. Yalnızca o
Çözüm. Supracide 40 EC bir litre suya 1 cc katılıyor resimde görüldüğü gibi renk mavi suya katılınca rengi açılıyor sonra fıs fıs yapacak bir aletle iyiçe ilaçlanıyor 20 gün gözleriyor olmasa bir daha yapılabilinir. Bende hazırlanmışı mevcut isteyenle paylaşabilirim.
Kurtuldunuz bu ileten ama ilaçladıgınız kaktüslerin üstünde iz kalıyor genç bir kaktüs’se zaman içinde büyürken kendini onarıyor en azından beli olmuyor diyelim.
Benden bu kadar kolay gelsin.
|