Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 26-11-2011, 11:43   #2005
beyaz orkide84
Yeni Üye
 
beyaz orkide84's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SerDag Mesajı Göster
sayın beyaz orkide84,
göbek yakınındaki kökler kuruyup beyazlayabilir içleri boş gibi pörsüyebilir önemli değil bu. taze kökler verecektir yeniden. saksı içindeki kökler bana kuru görünmedi. bana harç biraz kuru göründü. en son ne zaman suladınız? saksıda bol delik olmalı, su akıp gitmeli. kökleri kurusa ortada yeşil yaprak filan kalmaz. çiçekçiye aldırmayın.
orkide için Vilmorin'in özel sıvı gübresi var. uzun süre kullandım. ancak ben Vilmorin'in, çiçek açan bitkiler için sıvı gübresine geçtim. çünkü "iz element katkılıdır" yazıyor. ötekinde yazmıyor.bu yeni vilmorin ile orkidelerde gözle görülür bir gelişme oldu. sanırım suyla akıp gitmiyor, "iz element" meselesinin sırrı burada. dinlenme söneminde gübreye boğmayın. 2-3 yeni yaprak çıkartacaktır. sonra yeni bir çiçek dalı verecektir. ancak tül ardında bol ışık alabileidği bir yere konmalıdır.


l i t t l e gardener
sayın serdağ
sulama haftada bir yapıyorum. ama banada o su yetmiyor gibi geliyor. Saksısının altında delik var. ayrıca nem alsın diye saksının altına su dolu bi kap bıraktım.(saksı suya temas etmiyor) kaloriferin üzerine koydum ki buharlaşıp nem yapsın diye.belki harcında bi problem olabilir. bide bahsettiğiniz gübre çiçekçilerde varmı nerden temın edebilirim.benım kullandığım gübre işlem sonrası köklerde beyaz kalıntılar yapıyor.normalmi onu bilemiyorum.VE çiçeği daha fazla riske atmak istememiyorum. sanırım orkidede besın problemı de var . çünkü o resimleri yükledikten sonra şu an üstten 4_5 kök kurudu.Çiçek falan açmasından vazgeçtim, kurumasın yeter. umarım tamamen kaybetmem..


Ve bu arada ilginiz için hepinize teşekkür ederim...


Düzenleyen beyaz orkide84 : 02-12-2011 saat 17:59
beyaz orkide84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön