View Single Post
Eski 23-11-2011, 00:10   #24
Keyf Bahçesi
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-05-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 200
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Sayın hasangultepeli
Sizinde, yerli buğday unundan ekşi maya ile yapılma ,fırından yeni çıkmış köy somun ekmeğinin arasına ev salçası sürerek ve üzerine zeytin yağı dökülmüş halinin mükemmmel tadını bildiğinizi düşünüyorum.Bazen beş taze ekmek yarım kilo halva, on arkadaş ile yeter adama. Ancaaak helvadan daha güzel olanı helvayı yedikten yarım saat sonra helvanın hararetini yarım testi buz gibi suyu kafaya dikerek gidermek bir başka
güzellik çok kişinin yaşamadığı.

MEMLEKET HASRETİ

Bir de gitsem tezem beni görseydi
İçi çokelikli dürüm dürseydi
Hele azıcık da sızgıt verseydi
O an pirzolayı yermek istiyom.

Bağ bozumu üzüm haftına batsak
Bekmez kazanına hayvalar atsak
Boranıynan damla şiresi datsak
Arı soksa, çamır sürmek istiyom.


Bir hağbe kemeyi yüklesem sırta
Çıksam bir alamaç yapacak sırta
Beş gö suvan, üç kaynamış yımırta
Bazlama içine sarmak istiyom.

Semsi Yastıman
unumuz tarlamızdan suyumuz kuyudan mayamız geçen haftadan salçamız kendi domat kökenimizden yav dersen ıhıcık yeni geldi fabrikadan (24 saat geçmedi üstünden geleli)halvayı da çaşıdan alıyoz fırını mı soruyon kendi el emeğim pek güzel yaptım 6 dene hamır atabiliyom.daha ne istiyem Sizin gibi kıymet bile misafirlerimiz oluvese ne güzel olu hadi geliverin gari .selamlar saygılar (inşallah yapabilirsem sizin gibi olmasa da fotoğrafları yüklemeye çalışacağım)

Keyf Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön