View Single Post
Eski 22-11-2011, 22:38   #23
Akhisarlı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Sayın hasangultepeli
Sizinde, yerli buğday unundan ekşi maya ile yapılma ,fırından yeni çıkmış köy somun ekmeğinin arasına ev salçası sürerek ve üzerine zeytin yağı dökülmüş halinin mükemmmel tadını bildiğinizi düşünüyorum.Bazen beş taze ekmek yarım kilo halva, on arkadaş ile yeter adama. Ancaaak helvadan daha güzel olanı helvayı yedikten yarım saat sonra helvanın hararetini yarım testi buz gibi suyu kafaya dikerek gidermek bir başka
güzellik çok kişinin yaşamadığı.

MEMLEKET HASRETİ

Bir de gitsem tezem beni görseydi
İçi çokelikli dürüm dürseydi
Hele azıcık da sızgıt verseydi
O an pirzolayı yermek istiyom.

Bağ bozumu üzüm haftına batsak
Bekmez kazanına hayvalar atsak
Boranıynan damla şiresi datsak
Arı soksa, çamır sürmek istiyom.


Bir hağbe kemeyi yüklesem sırta
Çıksam bir alamaç yapacak sırta
Beş gö suvan, üç kaynamış yımırta
Bazlama içine sarmak istiyom.

Semsi Yastıman

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön