View Single Post
Eski 20-11-2011, 14:23   #303
vehibe
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
Oruk Tarifi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Ne kadar değişik yemek çeşitleri var. Hatay mutfağından bir tür galiba. Etse et, hamur işi ise yerinde tarifini vermeniz gerekiyor sevgili melisa31.
Güler hanım, Hatay mutfağı evet çok zengin,
Tarif;
1-Kilo ince köftelik bulgur.
500-gr,yağsız sert sinirleri alınmış dana eti.
3-Kaşık biber salçası.

Baharatlar; Yarım kaşık kuru fesleğen biraz kimyon karabier tarçın.

Yapılışı: Malzemenin hepsi ıslatılıp makinada çekilir.(Özel makinesi var) Yumuşayıp hamur haline gelene kadar azar azar su ilave edilir.
Makinede oruklar açılır içi kıymayla doldurulur.

Kıymanın Tarifi: Bir kilo ince çekilmiş kıyma,4 tane orta boy soğan,yarım çay bardağı su ile birlikte bir tencerede kavrulur, ta ki iyice kavrulup suyunu çekinceye kadar. Sonrasında ince kıyılmış soğanlar ilave edilir.Soğanlar piştikten sonra ateşten alınır.İnce kıyılmış maydanoz eklenir. Bir kahve kaşığı kimyon,bir kahve kaşığı pul biber,isteğe göre farklı baharatlar karıştırılıp oruklar doldurulur.


Ben haşlamayı seviyorum ama isteyen de kızartma yapabilir.Hem kızartması hem de haşlaması yapılabilir..
Herkese afiyet olsun.

vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön