View Single Post
Eski 17-11-2011, 08:35   #14
Yakup
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2009
Şehir: Balıkesir /Bandırma
Mesajlar: 336
Veren el, alan elden üstündür

Aslında önemli olan hoş bir seda bırakabilmek.
Bizim kültürümüzde misafir baş tacıdır. Çünkü eve bereketiyle girer, günahları def edip çıkar.
Sizi ve eşinizi Bandırmada ağırlamaktan mutlu olurum. Ancak bu Cumartesi günü eşim nöbetçi. Tüm günümü oğlumla geçirmek durumundayım. Pazar daha müsait yani. Kamuda çalıştığımdan hafta sonları müsait oluyorum.
Acaba, Gönen ziyaretinin devamında (gölü dolaraşak) Manyasa mı uğrasak.. Serpin tesisleri ilk kurulurken gelirdik Manyasa. Ailecek tabii..
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
..Üzümlere, incirlere pek yaklaşmamaya gayret ediyorum..
Üzümleri son baharda sarıca dediğimiz arılar parçalar. Bal arıları da eğer üzümden şeker akıyorsa ancak emebilir. Yani üzümlerinizin ve incirlerinizin etrafındaki arıların önemli bir kısmı sarıca arı ya da eşek arısı olmalıdır, ki soktuklarında bal arısından daha incitici olurlar (diye bilinir). Bu nedenle dikkatli davranmakta fayda var.

Alıntı:
..Kaliteli bir bal bulduğunda hiç üçüne beşine bakmadan iyi bir meblâğ ödemekten çekinmez. Balı da severek tüketiriz. Tercihimiz de petek baldır..
Kaliteli bal? Kaliteli balın ne olduğu konusunda o kadar çok tartışma yapılabilir ki.. Sanırım kişilerin baktığı yere göre değişiyor. Ama benim balımı laboratuvarında ücretsiz test edecek biri çıkarsa, ona kargosu benden, 1 hatta 2 şişe bal gönderirim.
Meblağ? Bizim evde para bazen geçer, bazen geçmez. Ama Eyyub Bey'in rızası her zaman geçer akçedir. Bunu için onunla biraz oynamanız lazım. (Tüyo: Atçılık oynamayı çok seviyor) Yoksa tattırmaz bile
Esasen önemli bir konuya değindiniz. Balın fiyatı kaç para olmalı? Kimisi 10 TL ye satamıyor, kimi 80 TL ye gazlıyor. Gel de çık işin içinden..

Alıntı:
..Düzler mevki'ni de biliyorum. Eğer beni arılarınızdan koruyacağınıza söz verirseniz sizi hem tanımak hem de ziyaret etmek isterim. ..
Elimden geleni yaparım. Fazla maskem ve eldivenim var ama azmettiklerinde sokabilirler. Lakin, benimkiler Muğla arısı değil. Yani sinirli tipler değiller. Sokma ihtimalleri düşük.

Alıntı:
..Arzularınızın bir an evvel yerine gelmesini ve mutluluklar dilerim..
Ben de

Bazı incir ağaçlarını kökten sökmeyi de düşünüyorum.

Şu dönemde korunacak olan incir ve ceviz ağacına nasıl bir bakım tavsiye edersiniz?

Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön