View Single Post
Eski 17-11-2011, 07:48   #13
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Balıkesir-Bandırma-Gönen diye görünce başlığınızı okumak istedim. Ve en büyük korkum arı olmasına rağmen yine de zevkle okudum.
Arılardan o kadar çok çekiniyorum ki, fotoğraflarını gördüğümde bile gayri ihtiyari oturuşum dikleşiyor. Zaman zaman o ender hazine gibi olan belgeselleri izlediğimde çıkardıkları zızz vızz sesleri bile beni biraz tedirgin ediyor.

Bahçem Manyas'da ve büyük bir bahçem var. Güllerim, çiçeklerim, üzümlerimiz ve pek çok meyve çeşidimiz hep arıları çekiyor. Allahın verdiği canı Allah alır diye düşündüğümden öldürmüyorum. Ama bir gülün üzerine konmuş arıyı görünce, gülün dalına uzaktan hafifçe vurarak uzaklaştırırken " aman haaa ne olur bana dokunma" da diyorum.
Üzümlere, incirlere pek yaklaşmamaya gayret ediyorum.
Bütün bunlara çok dikkat etmeme rağmen bir sezon içinde 3-4 kere sokulup hastanenin yolunu tutuyorum.
Şimdi siz de diğer pek çok kişinin söylediği gibi " eğer onlara zarar vermezseniz size bir şey yapmaz" diyececeksiniz, bunu biliyorum ama nedense kimseyi (şahit olanlar hariç) inandıramıyorum.
Bir odada 50 kişi olsa, ve bir arı birini sokacaksa mutlaka gelir beni sokar.

Benim arı sokmasına karşı allerjim var. Arı soktuğunda 20 dakika içinde hastaneye yetiştirilip, gerekli müdahaleyi yaptırmam gerekmekte.
Bu allerjim tesbit edildiğinde haftada iki kere olmak üzer tam 3.5 sene aşı oldum. Sonra doktorumuz " bağışıklık kazanamıyorsun" diyerek aşıyı kesti.

Üç kere komalık oldum. Birinde kefeni zor yırttığımı söylüyorlar. Arı sokup da biraz kaşıntı ve kızarıklarla atlatanlara imrenir oldum desem inanın.

Bütün bunların yanında eşim de iyi, kaliteli balı çok sever, en büyük emellerinden biri de bahçenin bir kösesinde bal arıları yetiştirmekti. Ama benim durumum karşısında buna cesaret edemedi ve yakın köyden bu işle uğraşan birine arıcılık hususunda yardımcı oldu ve on kovan arı aldı.
Kaliteli bir bal bulduğunda hiç üçüne beşine bakmadan iyi bir meblâğ ödemekten çekinmez. Balı da severek tüketiriz. Tercihimiz de petek baldır.

Manyas'dan Erdek'e sık sık giderim. Düzler mevki'ni de biliyorum. Eğer beni arılarınızdan koruyacağınıza söz verirseniz sizi hem tanımak hem de ziyaret etmek isterim.
Nasıl olsa Bandırma hastanesi sizin tarafınıza daha da yaklaştı, pek de sorun olmaz galiba.

Arzularınızın bir an evvel yerine gelmesini ve mutluluklar dilerim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön