View Single Post
Eski 14-11-2011, 20:46   #13
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Sayın Kırkmerdiven arkadaşımız,

Benim yazdıklarımı size karşı yazılmış gibi algıladığınızı anladım. Öyle bir niyetim olmadığı halde yanlış anlamaya sebep olduysam özür dilerim.

Ben daha önce yazdıklarımda bu tasarımla ilgili ilgili bir eleştiride bulunmamıştım. Benim eleştrilerim makale haline getirilmiş tasarımlarla ilgiliydi.

Köylülerimizin hayatını kolaylaştıracak çalışmalar elbetteki takdirle karşılanmalı. Ancak bu yapılırken biraz da önceden neler yapılmış diye bakmakta yarar var. Belli bir işe kalkışırken önce bunun araştırmasını yapmıyor muyuz?

Gerekirse sıcak hava bağlantısının adedinin artırılabileceğini siz de söylüyorsunuz. Ben bu gibi seçeneklerin bu sandığı yapanlar tarafından düşünülebilmesini beklerdim.

Kurutma odasının büyüklüğüyle ilgili bir benzetme yapmak istiyorum. Sıcak su elde etmek için evlerde kullanılan güneş paneli boyutlarıyla bir evin sıcak su ihtiyacını karşılarsınız, ama bir havuz dolusu suyu ısıtmaya kalkmazsınız. Maalesef bu tasarımda öyle bir durum görülüyor.

Her neyse, amacım sizi eleştirmek değildi. Elbette değişik fikirler tartışılacak ve daha iyisi ve güzeli bulunacak. Benim yaptıklarıma ait eleştirileri de öğrenmekten mutlu olacağımı şimdiden söyleyeyim.

Selamlar, saygılar..

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön