Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Merhaba Yakup bey, ubyi' ye hoş gediniz.
... marul, soğan, maydanoz, roka, tere ekilir...
... bir köy ekmeği ateşte kızartılır üzerine tere yağı sürülür ve üzerine bal; yanında tulum peyniri ile en doğalından teze soğan, maydanoz, tere, roka ile bir sofra açılır...
Arılarınız ve tarlanız bereketli olsun
Saygılar
|
Hoş bulduk.
Maksadım bu işlerin pratiğine bir giriş yapmak. Gelişme kısmı nasip meselesi..
Nasipse Bursadan fidan alacağım. (Almalı mıyım?) Bir kaç meyve fidanı. Onlarda da pratik yaparım diye düşündüm.
Kasım-Aralık aylarında, "Marul, soğan, maydanoz, roka, tere" mi yetiştirmeliyim sadece? Havuç olmazmı? Başka?
Irkını bilmek istiyorum. Pazardan alelade bir fideyi ekmek istemiyorum. (Irkını bilmesem bile, tadı ve kalitesi hakkında bilgim olmalı.) Birde, tohumunu kendim çoğaltabileceğim türler olmalı.
Bunlardan bir kaç çeşit ekmek istiyorum. Tohumdan olanları hangi şartlarda filizlendirmeliyim? Her bir fideye kaç dm^2 alan bırakmalıyım? Gübreleme ve bakımı ile ilgili öneriniz nedir?
Hangi köyde ekmek pişiyor hala? Hadi keçi sütü bulurum da, tulum peyniri buralarda sadece BİM de var
Bal işi kolay işte.. Ama o da güneşin altında olmaz. Yoksa arı kardeşler hani bana hani bana derler..
Bak "çay" diye iyi söylediniz. Mesela adaçayı ekebilir miyim? Ya da kekik? Ne zaman?
Bir dokundunuz bin ah işittiniz
Saygılarımla