View Single Post
Eski 14-11-2011, 15:01   #11
Kırkmerdiven
Ağaçsever
 
Kırkmerdiven's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2011
Şehir: İstanbul-Karamürsel
Mesajlar: 48
Söylediklerinizde haklı olabilirsiniz tabii ki,

Bu sistemde sıcaklığı muhafaza etmeye belki de gerek yoktur. Çünkü ısınan hava yükselerek ürünlerin arasından geçeceğinden (üstteki döner bacanın da katkısıyla) burada ne kadar koruma yapmak gerek sorulabilir. Artı dış kaplamada OSB plaka kullanılmış, bildiğim kadarıyla ahşap oldukça iyi bir yalıtım maddesidir.

Bir de bu sistem (evet iskeletini kaynaklı kutu profil ile yapmışlar ama ahşap ile de yapılabilir) insanların köylerinde küçük çaplı olarak toza ve sinek, böcek yumurtalarına karşı korunmuş olarak kullanabilecekleri KAPALI bir sistem olarak düşünülmüş ve kişilerin dışardan çok da destek almadan kendi becerileri ile yapabilecekleri bir sistem olarak tasarlanmış.

Maliyetin ucuzlatılması açısından hava yönlendirme kısmını karşılamak üzere (ısı tutucu özelliğini gözardı edip) siyah, bükülebilir, sıcakta bozulmayacak, sağlığa uygun ve ucuz bir materyal kullanılabilir.

Yine bahsettiğiniz hesaplardan destek alıp boyut çalışması yapılabilir, aradaki flex bağlantı kanal boyutu büyütülebilir veya iki adet kullanılabilir, odacığa sıcak havanın orantılı dağılması için bir geçiş detayı planlanabilir vs...


Yukarıda yazdıklarımdan sistemi savunduğum çıkmasın. Ben de başka bir gözle değerlendireyim dedim . Daha başka biri başka eleştiri ve katkıda bulunabilir. Sistemin eksikleri olabilir. Maksat fikir vermesidir. Üstelik burada bu bilgileri paylaşmanın güzelliği de üzerinde fikir alış verişi yapılıp geliştirilmeye, sorgulanmaya açık olmasıdır.

Bu sistemi kuranların da "ben yaptım, en iyisi en doğrusu budur" diye bir iddia sahibi olduklarını sanmam.

Hatta siz de elinizdeki bu bilgileri uygulamayı yapan bu ekiple de paylaşabilirsiniz. Sizin de bu anlamda katkınız olmuş olur. Bazı şeyleri gözden kaçırmış olabilirler. Bazen dışardan bir göz hataları daha iyi görebilir.

Kırkmerdiven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön