View Single Post
Eski 14-11-2011, 12:32   #10
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Bu kurutucu sandığını Türkçe kaynakları araştırırken görmüştüm.
Bununla ilgili düşüncelerim şöyle:

Öncelikle, az bir ölçülendirme bilgisi verilmekle beraber, fotoğraflardan anlaşılabildiği kadarıyla bu konuda yayınlanmış ölçülendirmeye ait hususlar bu örnekte göz ardı edilmiş.

- Kurutma odası, güneş paneli büyüklüğüyle kıyaslandığında çok ama çok büyük gözüküyor.

- Sıcaklığı muhafaza etmek için bir yalıtım kullanılmadığı anlaşılıyor.

- Sıcak havayı güneş panelinden alıp kurutma odasına ileten alüminyum borunun kesitinin yetersiz olduğu, ayrıca sıcak havayı oda içine dağıtmak yerine bir noktadan verdiği anlaşılıyor.

- Kurutma odasındaki sıcaklığı ayarlama amaçlı bir sıcak hava akımınının debisini kontrol edebilen bir mekanizma görülmüyor.

- Ana iskeletin çelik profillerden ve güneş paneli ısı toplayıcı levhasının boyanmış bakırdan yapıldığı düşünülürse çok pahalıya mal edildiği anlaşılıyor.

Diyebilirsiniz ki “sen her şeye muhalefet eden biri misin?”. Hayır değilim. Ama Amerika’yı yeniden keşfetmemek için daha önce yapılmış çalışmalarda elde edilecek bulguları incelemek gerekmez mi? Adamlar hangi panel büyüklüğü için ne hacimde kurutma hacmi idealdir vs araştırıp yayınlamışlar. Tabii ki onlar da yanlış yapabilirler. Eğer bu konuda bir şüphe varsa önce o konuda araştırma yapar, kendi bulgularını ölçümlerle destekleyerek yayınlarsın. Öyle bir şey yapmadan “ben böyle yaptım iyi oldu” dediniz mi şüpheyle karşılanır.

Benim görüşlerim böyle

Selamlar, saygılar..

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön