View Single Post
Eski 22-03-2007, 20:18   #77
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
konuyu araştırdım...bulabildiklerim


... 230 ml çeşme suyuna 30 gr ısırgan otunun kıyılarak pet şişenin içine havasız ve güneşli ortamda 1 hafta süre içerisinde fermantasyona uğratarak ayrışması sağlandı... yapımı çok kolay olan Doğal Bitkisel Hormon bitkilere verilerek bitkilerin demir, demirtrioksit, potasyum, kalsiyum ihtiyaçları giderilerek bitkilerde çabuk büyümesi, verim artışı ve kalite artışı sağlanacak ve ayrıca toprak veriminin arttığı da gözlemlendi.

Proje Amacı:
Isırgan otunun(irtica-dioica) sıvı yaprak gübresi olarak bitkilerin daha çabuk büyümesini, bitkilerin ve toprağın verim kalitesini artmasını doğal yollardan çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığına zarar vermeden sağlamak...


http://www.inepo.com/onaylanan_ogrenci_form.asp?id=283

ISIRGAN OTU SUYUNDAN BÖCEK İLACI

Organik tarımın hiç bir aşamasında kimyasal madde kullanılmıyor. Zararlı böcek ve hastalıklarla mücadele etmek için doğal yöntemlerden yararlanılıyor.

Organik tarım üreticisi Mavi Deniz şirketinden Hakan Pamuk, küçük böcekler ve yaprak bitleri için ısırgan otu suyu kullandıklarını belirtirken, zaten kimyasal ilaçların ana maddelerinin de doğadan elde edildiğini hatırlatarak aynı işlevi gördüklerini anlatıyor.
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/zehir/organik.asp

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön