View Single Post
Eski 02-11-2011, 12:50   #320
YeniBON
Ağaç Dostu
 
YeniBON's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Dogru bilgiye ulasmak biraz zaman aliyor ancak alinan sonuc buna deger. Ben 2008´de üye oldugumda bir yil boyunca sadece forumda nerde ne var hangi bilgiye nereden ulasabilirim onu arastirmakla gecti. Bir tohumu dahi nasil cimlendirecegimi bilmezken simdi komsularima bitki yetistirip dagitacak duruma geldim cok sükür. Ise yeni baslarken hersey bir günde olup bitsin hemen sonuc alalim istiyoruz. Ancak toprakla ugrasmanin bana ögrettigi en önemli sey: SABIR, SABIR ve SABIR... Simdi bir yil öncesinin bitkilerini hazirlayip önümüzdeki yillarda ciceklenmelerini beklemek zor gelmiyor. Toprak bizi bir anlamda egitiyor, kisiligimizi törpülüyor. Forumu okumaya zaman ayirin sonuclarini alacaksiniz. Calismalarinizda basarilar dilerim.
Sayın ciceksever70,

Söyledikleriniz çok doğru. Ancak; aceleci ve sabırsız davranmam için geçerli iki neden var.

Birincisi; ben internete kotalı 3G ile bağlanıyorum. Site de uzun süreli kalmamın maliyeti çok yüksek. İkincisi; bana göre her canlı için geçerli bir neden. Zaman. Zaman hızla akıp gitmekte. Sizin veya başka arkadaşların siteyi öğrenmek ister-ken harcayacağı zamanı harcamak istemiyorum. Sitenin tamamını gezip, öğrene-ceğim zamanı ekmek, üretmek için kullanmak istiyorum.

Sizin daha iyi bildiğiniz gibi 6 aylık, 1 yıllık bir süre için de kaç bitkiyi, tohumu eker ve ürün alırsınız. Ben bu süreyi kaçırmak istemiyorum. Şu anda tasnifini yapmadığım, tohumlar hariç aldığım, topladığım, hediye edilen 13 fidanım, yedi adet ekilmiş soğanım var. 20'ye yakın tohum da ekilmeyi bekliyor. Toprak, güb-re, köklendirici, perlit, kum vb. bazı malzemeleri sağladım. Bunların dışında bazı malzemelerim eksik. Bunları da sağlamaya çalışmaktayım.

Tabii onlar için uygun ortamı da oluşturmaya çalışmaktayım. Birde hayat var. Hayat akıp gidiyor ve kendi yaşamımı da devam ettirmeye çalışmaktayım.

Uzun yıllardır Viyana'da okuyan, yaşayan bir arkadaşımla yaklaşık on yılı aşkın bir süredir iletişimim koptu. Viyana'yla bağlantınız varsa ve onu bulmaya istekliyseniz lütfen belirtiniz. Size özel mesajla bilgilerini göndereyim.

Kendisi Boğaziçi ve Viyana Teknik Üniversitesi mezunu, altı yabancı dil bilen ve müzisyen bir insan. Eşi uzakdoğulu.

Eleştirilerinizi ve düşüncelerinizi her zaman bekliyorum. Saygılar.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön