View Single Post
Eski 01-11-2011, 21:48   #7
mrduran
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Merhabalar efendim,

Alttan yakmalı eski banyo termosifonlarındaki mantık nasıl acaba?

En alttan üfürülen sıcak hava, ısınan havanın, kazanın üst deliğinden(çapı kazan çeperinden çok daha dar) çıkması, çıkarken de vakum yapıp alttan gene hava/nem emmesi.

Cevizin 4-5 katı çapta, boşluklarından ceviz geçmiyecek kadar genişlikte tel kafes gibi, yuvarlak sipiral boru (yüksek binalardan tahliye,gemilerden tahliye amaçlı branda uygulamalalrı var) kazanın üst kenarından ceviz girişi, spiral, kazan dibine 1-2 ceviz yüksekliğe kadar inecek. Yukardan sisteme giren ceviz, spiral borulardan döne döne sıcak havadan aşağı inecek ve ordan kuruyana kadar işleme katılmak üzere dışarı atılacak. Gerekirse kazanın alt ortasından üst ortasına uzanan boru ile spiral sabitlenecek. Boru içinden geçen mil den, kazan üstündeki dişli ile yatay mile aktarma ve bu milde nehirlerdeki su çarkı prensibi ile aşağıdan cevizi alıp yukardaki hafif eğimli tablaya aktaracak. Gerekirse, üst tablada titreşim sağlamak için zıplatma çubuğu (Yel/su değirmenlerindeki gibi, değirmene, hafif meyilli olan tabladan titreşimle tahıl dökülmesi).

Kazan, dışardan dikey 4 çelik boruya yanlardan çeperi itibarı ile bolca noktadan sabitli. 5-10 cm yerden mesafeli.

Kazanın dibinde, mil ile dönen ucları, dönüş yönünün tersine yatay kıvrık ince/sağlam kanatcıklar, cevizleri, 10X10 cm. lik 4-5 cm. derinlikte tahliye çukuruna yönlendirecek, buradan, su çarkının kovalarına ceviz aktaralıcak ve cevizler tekrar kurutmaya girecek.

- Sorun 1- ısı konusunda bilgim yok.
2- 250 kg. lık kazan için gereken güç, sağlam olup olmaması konusunda da sıfırım.
3- Bunda 250 kg. sığacak mantalite de sizden olsun, üretemedim ben.
Mekanik ve mantalitem bu kadar. Ama tek güç merkezli bir sistem sanırım.
4- Spiral boru , banyo kazanlarındaki gibi, iç boşlukta minumum eğimle 1-2-3 sıra(iç içe sarmal) şeklinde olabilirmi acaba?. Ve gerekirse bu spirallerede de cevizlerin kaymasını kolaylaştırmak için titreşim verilebilirmi?
Spiraller boru şeklinde olsa(ısı içinden geçecek. Tazyiğin kuvvetli oluşunun olumlu/olumsuzluğu- akan cevizleri önleyiciliği) nasıl olur acaba?

Umarım tam otomatiğe gidişinizde, beyninizde şimşek çaktıracak bir iki nokta yakalarsınız.

Kolay gelsin, Saygılarımla lütfen.


Düzenleyen mrduran : 01-11-2011 saat 21:59 Neden: ilave+ilave
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön