View Single Post
Eski 30-10-2011, 20:31   #42
Rahat
Ağaçsever
 
Rahat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-04-2009
Şehir: Maalesef şehir! Hem de büyüğünden...
Mesajlar: 74
Her ne kadar vahşi çöp döküm alanları doğal alana (özellikle toprak ve yer altı sularına) zarar verse de, insanlar için koku gibi konularda rahatsız etse de uzun süredir çöp alanı olarak kullanılan yerlerde bir ekosistem oluşur. Bu ekosistemin üst halkasında kuşlar ve memeliler bulunur.

Avrupada çöp toplama alanlarının rehabilitasyonu sonrasında, bu çalışmaların doğaya etkisi araştırılmış, özellikle akbabalar ve diğer kuşların sayılarında azalma gözlemlenmiştir. Bu kuşlardan bir kısmının özellikleri göç mevsimlerinde her yıl aynı yerde konaklamaları ve kendilerince yuva haline getirdikleri yerlerde yavrularını büyüttükten sonra bir yıl sonra geri dönmeleridir. Avrupada yaşanan bu duruma karşı çöp toplama yerlerine organik bazı çöplerin hatta başka ölü hayvanların atılması ile dengelenmeye çalışılmaktadır.

Ülkemizde de çöp alanlarının çevresinde oluşmuş ve içinde nesli tükenmekte olan canlıların bulunduğu ekosistemin sürdürülebilmesi için çöp toplama ve imha yöntemlerindeki değişikliklerde çevredeki canlıların da dikkate alınması gerekir.

Umarım, doğaya yakışır bir şekilde çöp toplama ve imha alanları oluşturulur.

Rahat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön