Konu: Hobi serası
View Single Post
Eski 27-10-2011, 19:22   #1
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Hobi serası

Geçtiğimiz günlerde bir müşterim bahçesine hobi serası yaptırmak istediğini söyledi. Fiyat araştırmamı istedi. Yaptırmak istediğimiz seranın ölçüleri 3x5 m olmalıydı. Seranın tünel veya beşik çatılı olması fark etmiyordu, aynı şekilde seramızın naylon veya polikarbon levha örtülü olmasını belirleyen faktör maliyeti olacaktı.

İzmir' de yaptığım araştırmalarda bu ebatta sera kuracak bir sera imalatçısı bulamadım. Bir tanesi de fahiş fiyat isteyerek beni çok şaşırttı.

Tarım fuarında Bir Antalya' lı firmanın hobi seralarını görmüştüm. Kendileriyle görüştüm, bizim istediğimiz ölçüde bir imalatları yoktu. Sera örtüsü şeffaf muşamba gibi bir örtüydü ve brandacıda diktireceklerdi. İstediğim açıklıkları ise veremiyorlardı.

Tarım fuarında standımızı ziyarete arkadaşımız Todor gelmişti. Yalova' da hobi serası imalatına başladıklarını fuara da böyle çalışma yapanlar var mı diye görmeye geldiklerini anlatmıştı. Bu aklıma gelince arkadaşımızı aradım. İzimir' e hizmet verip veremeyeceklerini sordum ve fiyat teklifi istedim.

Müşterim fiyat avantajı ve şekli itibariyle tünel serayı beğendi. Heriki yanının açılabilir olmasını istedik. Siparişimizi verdik.

Arkadaşımız Todor ortağıyla birlikte demonte malzemeyle geldi. Hızla serayı istediğimiz yere uygulama kazıklarını çaktılar.

Name:  c1.jpg
Views: 3149
Size:  56.7 KB

Name:  c2.jpg
Views: 3050
Size:  62.5 KB

Name:  c3.jpg
Views: 4117
Size:  60.6 KB

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön