View Single Post
Eski 21-03-2007, 23:48   #84
serkoloji
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-03-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3
iyi günler,
ismail bey yazdıklarından anladığım kadarıyla ankara bölgesinde geç çiçek açan Ferrastar, Ferragnes, Ferraduel,Yaltınsky, Nitinsky, Primorsky , türündeki badem ağaçlarını dikmemiz gerekiyor. dikilecek bademler için bahçenin bakısının kuzey cephe ve hafif tepelik bir yer olması gerektiğine inanıyorum. nedeni ise kuzey cephe geç ısınacağından ağaçlarında uyanması gecikir ve geç donlardan etkilenmez diye düşünüyorum. Tepelik olmasının nedeni ise soğuk havanın bahçede depolanıp kalmasını engelleyerek ağaları dona karşı korumak.(lütfen yanlışım varsa düzeltin).
ayrıca bazı bölgelerde uygulanan ve benimde şahit olduğum olaylardan biriside, ilkbaharda ağaçlar uyanmak üzere iken ağaçlara bolca soğuk su vermek. bu şekilde ağaçın kökleri soğuk suyun etkisi ile uyanmayı geciktiriyor ve geç donların etkisi azaltılıyor.
size sormak istediğim; 1.bademlerde şekil ve ürün budaması hakkında detaylı bilgi nereden bulabilirim. 2. Ağaçların özellikle bademin geç açmasını sağlamak için yapmamız gereken herhangi bir kültürel önlem **** kullanabileceğimiz kimyasal madde varmı?

serkoloji Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön