View Single Post
Eski 25-10-2011, 12:03   #11
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Endeonezya tarımla ilgili paylaşımlarından birinde şöyle bir bilgi edindim:

"TEPUNG TULANG UNTUK PUPUK DAN PAKAN SAPI
Cara Pembuatannya
- Tulang dipotong-potong 5 – 10 Cm
- Rebus dalam air mendidih selama 2 – 4 jam
- Dijemur kemudian diremukkan sampai berukuran 1 – 3 Cm
- Rendam dalam larutan kapur selama 4 – 5 minggu
- Tulang dicuci dan direbus 3 tahap;
1). 4 jam pada suhu 600C,
2). 4 jam pada suhu 700C,
3). 5 jam pada suhu 1000C
- Setelah tulang dikeringkan dalam open bersuhu 1000C
- Digiling sampai lumat menjadi bubuk."


google tranlator şöyle diyor:

"Inek gübre ve yem İÇİN KEMİK UNU
Set-up nasıl
- Kemik parçaları 50-10 cm kesilerek
- 2-4 saat boyunca kaynar suda kaynatın
- Kurudu, 1-3 cm boyutlarında parçalar halinde kırılmış
- 4-5 hafta için bir kireç çözüm Soak
- Kemikler yıkanıp üç düzey haşlanır;
1). 600 C az 4 saat,
2). 700 C az 4 saat,
3). 1000 C az 5 saat

- Kemikler açık kurutulur sonra 1000 C yer almaktadır
- Toz haline ince öğütülmüş kadar."

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön